Bitcoin margin trading Platforms: Bitmex vs Binance vs ...

Ultimate glossary of crypto currency terms, acronyms and abbreviations

I thought it would be really cool to have an ultimate guide for those new to crypto currencies and the terms used. I made this mostly for beginner’s and veterans alike. I’m not sure how much use you will get out of this. Stuff gets lost on Reddit quite easily so I hope this finds its way to you. Included in this list, I have included most of the terms used in crypto-communities. I have compiled this list from a multitude of sources. The list is in alphabetical order and may include some words/terms not exclusive to the crypto world but may be helpful regardless.
2FA
Two factor authentication. I highly advise that you use it.
51% Attack:
A situation where a single malicious individual or group gains control of more than half of a cryptocurrency network’s computing power. Theoretically, it could allow perpetrators to manipulate the system and spend the same coin multiple times, stop other users from completing blocks and make conflicting transactions to a chain that could harm the network.
Address (or Addy):
A unique string of numbers and letters (both upper and lower case) used to send, receive or store cryptocurrency on the network. It is also the public key in a pair of keys needed to sign a digital transaction. Addresses can be shared publicly as a text or in the form of a scannable QR code. They differ between cryptocurrencies. You can’t send Bitcoin to an Ethereum address, for example.
Altcoin (alternative coin): Any digital currency other than Bitcoin. These other currencies are alternatives to Bitcoin regarding features and functionalities (e.g. faster confirmation time, lower price, improved mining algorithm, higher total coin supply). There are hundreds of altcoins, including Ether, Ripple, Litecoin and many many others.
AIRDROP:
An event where the investors/participants are able to receive free tokens or coins into their digital wallet.
AML: Defines Anti-Money Laundering laws**.**
ARBITRAGE:
Getting risk-free profits by trading (simultaneous buying and selling of the cryptocurrency) on two different exchanges which have different prices for the same asset.
Ashdraked:
Being Ashdraked is essentially a more detailed version of being Zhoutonged. It is when you lose all of your invested capital, but you do so specifically by shorting Bitcoin. The expression “Ashdraked” comes from a story of a Romanian cryptocurrency investor who insisted upon shorting BTC, as he had done so successfully in the past. When the price of BTC rose from USD 300 to USD 500, the Romanian investor lost all of his money.
ATH (All Time High):
The highest price ever achieved by a cryptocurrency in its entire history. Alternatively, ATL is all time low
Bearish:
A tendency of prices to fall; a pessimistic expectation that the value of a coin is going to drop.
Bear trap:
A manipulation of a stock or commodity by investors.
Bitcoin:
The very first, and the highest ever valued, mass-market open source and decentralized cryptocurrency and digital payment system that runs on a worldwide peer to peer network. It operates independently of any centralized authorities
Bitconnect:
One of the biggest scams in the crypto world. it was made popular in the meme world by screaming idiot Carlos Matos, who infamously proclaimed," hey hey heeeey” and “what's a what's a what's up wasssssssssuuuuuuuuuuuuup, BitConneeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeect!”. He is now in the mentally ill meme hall of fame.
Block:
A package of permanently recorded data about transactions occurring every time period (typically about 10 minutes) on the blockchain network. Once a record has been completed and verified, it goes into a blockchain and gives way to the next block. Each block also contains a complex mathematical puzzle with a unique answer, without which new blocks can’t be added to the chain.
Blockchain:
An unchangeable digital record of all transactions ever made in a particular cryptocurrency and shared across thousands of computers worldwide. It has no central authority governing it. Records, or blocks, are chained to each other using a cryptographic signature. They are stored publicly and chronologically, from the genesis block to the latest block, hence the term blockchain. Anyone can have access to the database and yet it remains incredibly difficult to hack.
Bullish:
A tendency of prices to rise; an optimistic expectation that a specific cryptocurrency will do well and its value is going to increase.
BTFD:
Buy the fucking dip. This advise was bestowed upon us by the gods themselves. It is the iron code to crypto enthusiasts.
Bull market:
A market that Cryptos are going up.
Consensus:
An agreement among blockchain participants on the validity of data. Consensus is reached when the majority of nodes on the network verify that the transaction is 100% valid.
Crypto bubble:
The instability of cryptocurrencies in terms of price value
Cryptocurrency:
A type of digital currency, secured by strong computer code (cryptography), that operates independently of any middlemen or central authoritie
Cryptography:
The art of converting sensitive data into a format unreadable for unauthorized users, which when decoded would result in a meaningful statement.
Cryptojacking:
The use of someone else’s device and profiting from its computational power to mine cryptocurrency without their knowledge and consent.
Crypto-Valhalla:
When HODLers(holders) eventually cash out they go to a place called crypto-Valhalla. The strong will be separated from the weak and the strong will then be given lambos.
DAO:
Decentralized Autonomous Organizations. It defines A blockchain technology inspired organization or corporation that exists and operates without human intervention.
Dapp (decentralized application):
An open-source application that runs and stores its data on a blockchain network (instead of a central server) to prevent a single failure point. This software is not controlled by the single body – information comes from people providing other people with data or computing power.
Decentralized:
A system with no fundamental control authority that governs the network. Instead, it is jointly managed by all users to the system.
Desktop wallet:
A wallet that stores the private keys on your computer, which allow the spending and management of your bitcoins.
DILDO:
Long red or green candles. This is a crypto signal that tells you that it is not favorable to trade at the moment. Found on candlestick charts.
Digital Signature:
An encrypted digital code attached to an electronic document to prove that the sender is who they say they are and confirm that a transaction is valid and should be accepted by the network.
Double Spending:
An attack on the blockchain where a malicious user manipulates the network by sending digital money to two different recipients at exactly the same time.
DYOR:
Means do your own research.
Encryption:
Converting data into code to protect it from unauthorized access, so that only the intended recipient(s) can decode it.
Eskrow:
the practice of having a third party act as an intermediary in a transaction. This third party holds the funds on and sends them off when the transaction is completed.
Ethereum:
Ethereum is an open source, public, blockchain-based platform that runs smart contracts and allows you to build dapps on it. Ethereum is fueled by the cryptocurrency Ether.
Exchange:
A platform (centralized or decentralized) for exchanging (trading) different forms of cryptocurrencies. These exchanges allow you to exchange cryptos for local currency. Some popular exchanges are Coinbase, Bittrex, Kraken and more.
Faucet:
A website which gives away free cryptocurrencies.
Fiat money:
Fiat currency is legal tender whose value is backed by the government that issued it, such as the US dollar or UK pound.
Fork:
A split in the blockchain, resulting in two separate branches, an original and a new alternate version of the cryptocurrency. As a single blockchain forks into two, they will both run simultaneously on different parts of the network. For example, Bitcoin Cash is a Bitcoin fork.
FOMO:
Fear of missing out.
Frictionless:
A system is frictionless when there are zero transaction costs or trading retraints.
FUD:
Fear, Uncertainty and Doubt regarding the crypto market.
Gas:
A fee paid to run transactions, dapps and smart contracts on Ethereum.
Halving:
A 50% decrease in block reward after the mining of a pre-specified number of blocks. Every 4 years, the “reward” for successfully mining a block of bitcoin is reduced by half. This is referred to as “Halving”.
Hardware wallet:
Physical wallet devices that can securely store cryptocurrency maximally. Some examples are Ledger Nano S**,** Digital Bitbox and more**.**
Hash:
The process that takes input data of varying sizes, performs an operation on it and converts it into a fixed size output. It cannot be reversed.
Hashing:
The process by which you mine bitcoin or similar cryptocurrency, by trying to solve the mathematical problem within it, using cryptographic hash functions.
HODL:
A Bitcoin enthusiast once accidentally misspelled the word HOLD and it is now part of the bitcoin legend. It can also mean hold on for dear life.
ICO (Initial Coin Offering):
A blockchain-based fundraising mechanism, or a public crowd sale of a new digital coin, used to raise capital from supporters for an early stage crypto venture. Beware of these as there have been quite a few scams in the past.
John mcAfee:
A man who will one day eat his balls on live television for falsely predicting bitcoin going to 100k. He has also become a small meme within the crypto community for his outlandish claims.
JOMO:
Joy of missing out. For those who are so depressed about missing out their sadness becomes joy.
KYC:
Know your customer(alternatively consumer).
Lambo:
This stands for Lamborghini. A small meme within the investing community where the moment someone gets rich they spend their earnings on a lambo. One day we will all have lambos in crypto-valhalla.
Ledger:
Away from Blockchain, it is a book of financial transactions and balances. In the world of crypto, the blockchain functions as a ledger. A digital currency’s ledger records all transactions which took place on a certain block chain network.
Leverage:
Trading with borrowed capital (margin) in order to increase the potential return of an investment.
Liquidity:
The availability of an asset to be bought and sold easily, without affecting its market price.
of the coins.
Margin trading:
The trading of assets or securities bought with borrowed money.
Market cap/MCAP:
A short-term for Market Capitalization. Market Capitalization refers to the market value of a particular cryptocurrency. It is computed by multiplying the Price of an individual unit of coins by the total circulating supply.
Miner:
A computer participating in any cryptocurrency network performing proof of work. This is usually done to receive block rewards.
Mining:
The act of solving a complex math equation to validate a blockchain transaction using computer processing power and specialized hardware.
Mining contract:
A method of investing in bitcoin mining hardware, allowing anyone to rent out a pre-specified amount of hashing power, for an agreed amount of time. The mining service takes care of hardware maintenance, hosting and electricity costs, making it simpler for investors.
Mining rig:
A computer specially designed for mining cryptocurrencies.
Mooning:
A situation the price of a coin rapidly increases in value. Can also be used as: “I hope bitcoin goes to the moon”
Node:
Any computing device that connects to the blockchain network.
Open source:
The practice of sharing the source code for a piece of computer software, allowing it to be distributed and altered by anyone.
OTC:
Over the counter. Trading is done directly between parties.
P2P (Peer to Peer):
A type of network connection where participants interact directly with each other rather than through a centralized third party. The system allows the exchange of resources from A to B, without having to go through a separate server.
Paper wallet:
A form of “cold storage” where the private keys are printed onto a piece of paper and stored offline. Considered as one of the safest crypto wallets, the truth is that it majors in sweeping coins from your wallets.
Pre mining:
The mining of a cryptocurrency by its developers before it is released to the public.
Proof of stake (POS):
A consensus distribution algorithm which essentially rewards you based upon the amount of the coin that you own. In other words, more investment in the coin will leads to more gain when you mine with this protocol In Proof of Stake, the resource held by the “miner” is their stake in the currency.
PROOF OF WORK (POW) :
The competition of computers competing to solve a tough crypto math problem. The first computer that does this is allowed to create new blocks and record information.” The miner is then usually rewarded via transaction fees.
Protocol:
A standardized set of rules for formatting and processing data.
Public key / private key:
A cryptographic code that allows a user to receive cryptocurrencies into an account. The public key is made available to everyone via a publicly accessible directory, and the private key remains confidential to its respective owner. Because the key pair is mathematically related, whatever is encrypted with a public key may only be decrypted by its corresponding private key.
Pump and dump:
Massive buying and selling activity of cryptocurrencies (sometimes organized and to one’s benefit) which essentially result in a phenomenon where the significant surge in the value of coin followed by a huge crash take place in a short time frame.
Recovery phrase:
A set of phrases you are given whereby you can regain or access your wallet should you lose the private key to your wallets — paper, mobile, desktop, and hardware wallet. These phrases are some random 12–24 words. A recovery Phrase can also be called as Recovery seed, Seed Key, Recovery Key, or Seed Phrase.
REKT:
Referring to the word “wrecked”. It defines a situation whereby an investor or trader who has been ruined utterly following the massive losses suffered in crypto industry.
Ripple:
An alternative payment network to Bitcoin based on similar cryptography. The ripple network uses XRP as currency and is capable of sending any asset type.
ROI:
Return on investment.
Safu:
A crypto term for safe popularized by the Bizonnaci YouTube channel after the CEO of Binance tweeted
“Funds are safe."
“the exchage I use got hacked!”“Oh no, are your funds safu?”
“My coins better be safu!”


Sats/Satoshi:
The smallest fraction of a bitcoin is called a “satoshi” or “sat”. It represents one hundred-millionth of a bitcoin and is named after Satoshi Nakamoto.
Satoshi Nakamoto:
This was the pseudonym for the mysterious creator of Bitcoin.
Scalability:
The ability of a cryptocurrency to contain the massive use of its Blockchain.
Sharding:
A scaling solution for the Blockchain. It is generally a method that allows nodes to have partial copies of the complete blockchain in order to increase overall network performance and consensus speeds.
Shitcoin:
Coin with little potential or future prospects.
Shill:
Spreading buzz by heavily promoting a particular coin in the community to create awareness.
Short position:
Selling of a specific cryptocurrency with an expectation that it will drop in value.
Silk road:
The online marketplace where drugs and other illicit items were traded for Bitcoin. This marketplace is using accessed through “TOR”, and VPNs. In October 2013, a Silk Road was shut down in by the FBI.
Smart Contract:
Certain computational benchmarks or barriers that have to be met in turn for money or data to be deposited or even be used to verify things such as land rights.
Software Wallet:
A crypto wallet that exists purely as software files on a computer. Usually, software wallets can be generated for free from a variety of sources.
Solidity:
A contract-oriented coding language for implementing smart contracts on Ethereum. Its syntax is similar to that of JavaScript.
Stable coin:
A cryptocoin with an extremely low volatility that can be used to trade against the overall market.
Staking:
Staking is the process of actively participating in transaction validation (similar to mining) on a proof-of-stake (PoS) blockchain. On these blockchains, anyone with a minimum-required balance of a specific cryptocurrency can validate transactions and earn Staking rewards.
Surge:
When a crypto currency appreciates or goes up in price.
Tank:
The opposite of mooning. When a coin tanks it can also be described as crashing.
Tendies
For traders , the chief prize is “tendies” (chicken tenders, the treat an overgrown man-child receives for being a “Good Boy”) .
Token:
A unit of value that represents a digital asset built on a blockchain system. A token is usually considered as a “coin” of a cryptocurrency, but it really has a wider functionality.
TOR: “The Onion Router” is a free web browser designed to protect users’ anonymity and resist censorship. Tor is usually used surfing the web anonymously and access sites on the “Darkweb”.
Transaction fee:
An amount of money users are charged from their transaction when sending cryptocurrencies.
Volatility:
A measure of fluctuations in the price of a financial instrument over time. High volatility in bitcoin is seen as risky since its shifting value discourages people from spending or accepting it.
Wallet:
A file that stores all your private keys and communicates with the blockchain to perform transactions. It allows you to send and receive bitcoins securely as well as view your balance and transaction history.
Whale:
An investor that holds a tremendous amount of cryptocurrency. Their extraordinary large holdings allow them to control prices and manipulate the market.
Whitepaper:

A comprehensive report or guide made to understand an issue or help decision making. It is also seen as a technical write up that most cryptocurrencies provide to take a deep look into the structure and plan of the cryptocurrency/Blockchain project. Satoshi Nakamoto was the first to release a whitepaper on Bitcoin, titled “Bitcoin: A Peer-to-Peer Electronic Cash System” in late 2008.
And with that I finally complete my odyssey. I sincerely hope that this helped you and if you are new, I welcome you to crypto. If you read all of that I hope it increased, you in knowledge.
my final definition:
Crypto-Family:
A collection of all the HODLers and crypto fanatics. A place where all people alike unite over a love for crypto.
We are all in this together as we pioneer the new world that is crypto currency. I wish you a great day and Happy HODLing.
-u/flacciduck
feel free to comment words or terms that you feel should be included or about any errors I made.
Edit1:some fixes were made and added words.
submitted by flacciduck to CryptoCurrency [link] [comments]

Thoughts on Margin Investing Bitcoin?

Hello homies
I'm considering taking ~10% of my Bitcoin investment and leverage trading/investing it at 2x against the USDT on Binance to take some extra short term profits.
With the presidential election and incoming Bull Run of 2021, I'm struggling to see a good reason why not to do this for a little bit (maybe until mid 2021 ?). The odds of BTC dropping below ~$9000 (margin call price) due to natural volatility during its upward trend seem very low, and the potential gains seem much more likely and massively outweigh the risk in my opinion.
Anyone have some good counterpoints I might not be seeing?
submitted by BussyFart1022 to Bitcoin [link] [comments]

21,42% Monthly Return Algorithm Bot Trading - 3Commas Case Study Follow-Up #2

21,42% Monthly Return Algorithm Bot Trading - 3Commas Case Study Follow-Up #2
This is the 1-month follow-up to my previous post about bot trading on 3Commas you can find it here: https://www.reddit.com/passive\_income/comments/i2zfjd/31\_daily\_return\_algorithm\_bot\_trading\_3commas/
Since my last post, I have now officially been running the algorithm trading on 3Commas for 1 month and I am blown away by the results. My portfolio increased from 1267$ to 1568$ In 1 month giving me 301$ in profit at the same time I have also earned 0.02511 BTC increasing both my dollar value and the BTC value of the portfolio.

Market performance in test period (1st of August – 1st of September)

Okay so cross referencing whether I’ve been better off just buying BTC and HODLING? In the period where I started from the 1st of August until the moment of writing this (September 1st) BTC only increased 0,627% meaning I outperformed the market with 20,8% in USD terms (Portfolio Performance)! Great news AND my BTC value increased significantly.

Benefits of trading bots

· Bots make it easy to enter the industry (Since you are not actively managing or updating the algorithms, which can get quite complex)
· Ensuring efficiency across the board (Bots never sleep and don’t make mistakes)
· Trading on a 24-hour basis (Especially useful in the crypto space since the markets never close unlike the stock exchange)
· Removing emotions from the equation (You won’t make the emotional YOLO all-in on a crypto/stock that you subjectively like over other, the bot simply follows algorithms and orders and execute)

How to get started?

You can sign up to 3Commas here for your own free 3 days trial period and if you choose to extend you will get a 10% discount and I will get a small commission, so win-win :-). I made a combination of two composite Gordon bots. A Binance BTC Conservative strategy (Safe & Slow) (50%) of portfolio and a Binance BTC Aggressive (Riskier & Fast) (50%) of portfolio. The aggressive bot was outperforming the conservative bot in terms of profit, but of course is more subdue to big volatility.
I have also modified my strategy Increasing the amount of trades my bots currently perform I have two Aggressive bots one using BTC and one using USDT. In total I usually have 9 active trading 24/7 and now earn around 25$ per day so expecting my return to exponentially grow as I optimize my bots. Hit me up if you need setup help and I’ll gladly support you first make an account here.

Current bot trades

What exchange? Okex

I used Binance initially as 3Commas integrated perfectly with Binance and they are a trusted exchange with low fees. The base fee for trades on Binance is 0.1% for makers and takers. You can reduce that by 25% (that is, to 0.075%) if you hold BNB on Binance, so this is definitely a trick I recommend!. If you don’t have a Binance account you can sign up here and we both get 10% of each other’s trading volume (You will benefit from my continued trades on Binance).
However, on the 11th of August I made the transfer over to Okex due to 3Commas making an exclusive deal with Okex giving 100 USDT free in trading fees for new sign-ups giving me a much higher margin on my first trades on that platform. Okex is also highly recommended an have fantastic customer support that answers your question within 30 seconds guaranteed! I can only highly recommend Okex and you can get 10$ in free Bitcoins using this link
Sign up to 3Commas here(Free trial + 10% discount): https://3commas.io/?c=Reddit Sign up to Okex here: https://www.okex.com/join/1/2123821

Questions?

I would love to help anyone interested in getting started with this as it seems like a great passive income stream as I used 15 minutes per day on this bot and earned 0,02511 BTC ≈ 300 USD so far and still counting.
submitted by Pleucid to passive_income [link] [comments]

Is PrimeXBT Safe for Canadian Traders?

Is PrimeXBT Safe for Canadian Traders?
https://preview.redd.it/vrq329h41vs51.png?width=1000&format=png&auto=webp&s=a9cdd74e5bfd8c7ca678fcb6663d37d87bc9f7b2
With the dramatic increase in the number of traders and investors in Canada that are using PrimeXBT, one question has been asked recently more than others which is whether PrimeXBT is safe for Canadian traders.
The number of Canadian users at PrimeXBT has been growing rapidly throughout 2020 as a sign that the tools and features on the platform are opening up new opportunities for interacting in the market in more optimal ways.
This guide covers whether or not PrimeXBT is safe for Canadian traders, and looks at some of the features and tools of the platform.
The Canadian Market in 2020
Like much of the rest of the world, the Canadian market has seen some of the highest levels of all volatility in 2020 that have been seen in many years, or even at all throughout the history of cryptocurrency.
The Canadian market has seen renewed growth following the contractions throughout 2018 and much of 2019 when the global bear market in the cryptocurrency space drove many retail investors back out of the market after the exponential growth of 2017.
This has led many Canadian traders to wonder whether we are on the brink of another major bull run as was seen both in 2017 as well as 2013, and that would potentially see the price of Bitcoin driven up to the range of $50,000 or more.
The Exponential Growth of PrimeXBT
With the backdrop of the excitement within the global cryptocurrency market in general, and the Canadian cryptocurrency market more specifically, PrimeXBT has been perfectly positioned for exponential growth since its launch in early 2018.
The platform initially launched at the start of 2018 with a waiting list of more than 150,000 traders, and this showed the interest in the platform that was present even before it came onto the market.
As a result of the unique tools and features provided by PrimeXBT, it has grown exponentially over the past few years to become the world’s leading multi-asset margin trading platform and today managing up to $2 billion worth of global trade every day.
What is PrimeXBT?

https://preview.redd.it/iax449j91vs51.png?width=1000&format=png&auto=webp&s=24ea73d33d4f74afedf75a55b5a51967e95dea04
PrimeXBT is a margin trading-centric platform that provides high leverage trading on a wide range of cryptoassets as well as many of the world’s leading traditional assets.
Traders at PrimeXBT are able to access up to 100X leverage on a wide range of cryptoassets that include BTC, ETH, XRP, LTC, and EOS.
This is whilst also being able to access up to 500X leverage on a range of traditional assets like stock indices such as the S&P500 and FTSE100, forex pairs such as USD/EUR and AUD/CAD, and commodities such as gold and oil.
PrimeXBT: Security Features
From a security perspective, PrimeXBT is one of the leading trading platforms in the crypto market, and has built a strong reputation for being a safe and reliable platform to trade on.
Much of this is as a result of the bank-grade security features that are implemented throughout PrimeXBT that include mandatory Bitcoin address whitelisting and hardware security modules with rating of FIPS PUB 140-2 Level 3 or higher.
By working to add advanced security solutions throughout its platform, PrimeXBT has shown a strong commitment to protecting the funds and data of its users.
PrimeXBT: Security Track Record
While there are many other platforms in the cryptocurrency space that have suffered devastating hacks over the past 2 or 3 years, PrimeXBT is one of a small number of top tier platforms that have remained hack-free throughout this period.
A good example of this is the Binance hack in 2019 that saw the platform lose more than $40 million of its users’ funds, and more recently the KuCoin hack where more than $150 million was lost by that platform.
In contrast, PrimeXBT has never been hacked and has never been breached by hackers and as such remains as one of the most trusted platforms in the market, having a clean security track record.
PrimeXBT: Excellent Customer Support
In 2019, a study of the top 5 crypto margin trading platforms found that PrimeXBT has the best customer service of all 5, and also was the only platform out of the 5 to have full marks for all for metrics.
These metrics were politeness, responsiveness, helpfulness, and the range of different communication channels that were available to users.
By having an excellent customer support structure, PrimeXBT has ensured that its users are able to get fast and easy solutions to the problems and that there is always a direct line of communication open with the admin at the platform to be able to effectively deal with any issues that arise.
Other Advantages of Using PrimeXBT
PrimeXBT also provides a number of other advantages that are unique to the platform including providing the lowest fee schedule of any major cryptocurrency trading platform in the market with a low flat rate of 0.05% applied to all trades, irrespective of the size of a trade or the asset being traded.
As well as this, PrimeXBT’s users can enjoy a robust trading engine that is built into the core of the PrimeXBT platform and that can execute up to 12,000 trades per second with an average trade time of less than 7.02 ms.
PrimeXBT also has a unique 4-tier referral program where the traders can generate revenue streams from direct referrals, as well as indirect referrals up to 4 levels deep, with this dramatically increasing the profitability of affiliate activities, and netting the top 3 affiliates on the platform more than $1 million in 2019.
In Summary
PrimeXBT is a safe and well-reputed trading platform for Canadian traders and this is the reason for its exponential growth of users and volume within Canada over the past months.
As well as being a safe platform to trade at, PrimeXBT also provides a range of unique tools and features to use in order to maximize profitability in the cryptocurrency and traditional asset markets.
To understand more about the security features on PrimeXBT that have protected its users, check out PrimeXBT’s Security page.
submitted by benebit to CryptocurrencyICO [link] [comments]

What Makes a Crypto Trading Platform Trustworthy?

What Makes a Crypto Trading Platform Trustworthy?

https://preview.redd.it/y8rey1n2cch51.png?width=1000&format=png&auto=webp&s=57a84dfe4b80edf888eda47803d2c452642d7f19
One thing that all of the major cryptocurrency trading platforms at the top of the industry have in common is the trust that the users and the community as a whole places in them.
This is also something that clearly differentiates the best platforms in the cryptocurrency market from the rest, with the most trusted exchanges and brokerages building a loyal fan base and respect within the industry.
We’re breaking down what makes a crypto trading platform trustworthy in 2020, and taking a look at a few examples of some of the most trusted cryptocurrency trading platforms.
Hacking is Still a Big Concern in 2020
Far from being something of the past, hacking within the cryptocurrency industry is still a significant concern and a big problem for both trading platforms and users alike.
As recently as this year and 2019, some of the largest cryptocurrency trading platforms have suffered hacks in the range of tens or hundreds of millions of dollars.
Hacking is still one of the top concerns for anybody that interacts with the cryptocurrency market, and instead of the prevalence of hackers diminishing over the past years, if anything it has increased.
Many of the Top Platforms Hacked Recently
Far from it being only small training platforms that get hacked, some of the largest cryptocurrency trading platforms in the industry have been hacked over the past couple of years.
Binance is one of the most prominent cryptocurrency exchanges, and was hacked in early 2019 with the platform suffering a loss of more than $40 million of their users’ funds in the process.
Coinbene is another large cryptocurrency trading platform that has fallen afoul of hackers in the past two years, with it suffering a $160 million loss in 2019 as well.
Platforms Implement Advanced Security
There are however a number of examples of platforms that have implemented advanced security features and systems in order to remain hack-free and to protect the funds of their users.
PrimeXBT is the world's leading multi-asset margin trading platform, and implements a wide range of bank-grade security features such as the mandatory Bitcoin address whitelisting and cold storage of digital assets with multi-signature technology.
Because of this, PrimeXBT has ensured that in its years of its operation, it has never been hacked and has never been breached by hackers in any way, ensuring that users’ funds remain safe.
Traders Select Platforms with Clean Security Track Records
Traders and investors in the cryptocurrency space will always gravitate towards platforms that have never been hacked, being that it is the most sure fire way of being assured of the safety of a platform in comparison to others.
Platforms such as PrimeXBT which have never been hacked, as well as others such as Kraken, have built a large and loyal following based on the understanding that users are safe to interact with the cooked a currency market on these platforms.
As time goes on platforms that have never been hacked become rarer, as there is a continual stream of multi-million dollar hacks that we hear about, and this only works in the favor of those platforms that have effective security implemented.
In Summary
While there are a number of reasons that traders and investors select certain platforms to trade at, one of the most important considerations is the security of each platform.
Even though generating profit is important, there is no point generating profit at a platform if it will just be lost to hackers, and therefore traders often pay particular attention to the track record of each platform with regards to security.
PrimeXBT and Kraken are two examples of platforms that have never been hacked and that implement effective security measures in order to protect the funds of their users
submitted by benebit to CryptocurrencyICO [link] [comments]

Round up of Cryptocurrency News #3 Week 20/07 - 26/07

Pssst! Hey you. Scroll down for commentary!
Important/Notable/Highlights:
Special Mentions:
You haven't had enough news? Here is some more:
Speculation:
You made it! :)
First up, SORRY! This has been a late post, I have my reasons don't question them (if you must know I'll be posting in the discord - one time only haha). Secondly, I am sure you can agree with me when I say "Wow!" What an incredible week it has been. Last week I thought it was going to take a couple more weeks for more moving price action when it had only taken a few days which has seen Bitcoin reach and pass the $10,000 region. We have also seen the total Market cap for cryptocurrencies increase from about 280B to over 300B (308B at time of writing) within just a few days. A huge injection of liquidity, about 40B, into the market and just to name a few of the best rises in the top 20 (on Coinmarketcap.com), the price of ETH BTC ADA have given good performances/positive responses (With this I will start adding screenshots at the end of each week for timestamp purposes).
This may be a combination from Binance, Mastercard, Paypal, Grayscale investments, VISA AND the DEFI sector. Let me explain... Last week we read about Binance integrating with the company Swipe (SXP) to issue there own debit card expanding the use and reach of cryptocurrency to 31 countries within Europe. Binance's Q2 scheduled token burn of $60.5 Million, this figure correlates with its exchange, margin and futures trading platforms where approximately 20% of profits get burned to increase the price of BNB token (careful as the price has been steady after the burn).
This week we find out Mastercard's expansion into the Cryptosphere as they expand and integrate with the Wirex team to issue a Mastercard-backed Bitcoin debit card, thus further extending the reach of cryptocurrency availability internationally.
"The cryptocurrency market continues to mature and Mastercard is driving it forward, creating safe and secure experiences for consumers and businesses in today’s digital economy " "...Our work with Wirex and the wider crypto ecosystem is accelerating innovation and empowering consumers with more choice in the way they pay"
Mastercard is also reaching out to other emerging cryptocurrency firms to apply to become principal members [Partners] with Mastercard as they have relaxed their digital assets program and look to expand into the Digital Assets and Blockchain environment.
Paypals expression of interest in cryptocurrency facilitiation may bear fruits as it is said Paypal has partnered up with stablecoin operator Paxos (who is already in partnership with Revolut in the US) to facilitate trading through a cryptocurrency brokerage which will enable other firms to integrate cryptocurrency trading functionalities with them. In my opinion this looks much more promising than the Libra association they pulled out from last October as regulations.
Grayscale Investments clears regulatory hurdle as they have been given the green light for its Bitcoin Cash Trust (BCHG) and Litecoin Trust (LTCN) to be quoted in over-the-counter (OTC) markets by US Financial Industry Regulatory Authority (FINRA).
“The Trusts are open-ended trusts sponsored by Grayscale and are intended to enable exposure to the price movement of the Trusts’ underlying assets through a traditional investment vehicle, avoiding the challenges of buying, storing, and safekeeping digital Bitcoin Cash or Litecoin directly.”
More green lights for Cryptocurrency in the US as regulators allow banks to provide cryptocurrency custody services (which may go further than just custody services). A little bit strange as it seems unnecessary and undermines one of the key factors and uses of cryptocurrency which is to be in complete control of your own finances... On another outlook this may be bullish as it allows US banks to provide banking services directly to lawful cryptocurrency businesses and show support for Bitcoin.
Visa shows support stating they have a roadmap for their further expansion into the Crypto sphere. Already working with Crypto platform Coinbase and Fold they have stated they recognise the role of digital assets in the future of money. To be frank, it appears to be focused on stable coins, cost effectiveness and transaction speeds. However they are expanding their support for crypto assets.
AND MOST IMPORTANTLY, DeFI! Our very own growing section in crypto. Just like the 2017 ICO boom we are seeing exorbitant growth and FOMO into the Decentralised Finance sector (WBTC, Stablecoins, Yield farming, DEXs etc). The amount of active addresses on Ethereum has doubled but with the FOMO on their network have sky rocketed their fees! Large use-cases of stable coins such as USDT ($6B in circulation using ERC-20 standard), DAI, TUSD, and PAX. $114M Wrapped Bitcoin (WBTC) on their network acts as a fluid side chain for Bitcoin and DEX trade volume has touched $1.6B this month. With all this action happening on Ethereum I saw the 24HR volume surpass BTC briefly on Worldcoinindex.com
In other news, Bitcoin has been set as a new precedent in a US federal court in a case against Larry Dean Harmon, the operator of an underground trading platform Helix. Bitcoin has now legally been ruled as a form of money.
“After examination of the relevant statutes, case law, and other sources, the Court concludes that bitcoin is money under the MTA and that Helix, as described in the indictment, was an `unlicensed money transmitting business´ under applicable federal law.”
Quick news in China/Asia as floods threaten miners and the most dominant ASIC Bitcoin mining rig manufacturer Bitmain loses 10,000 Antminers worth millions alledgedly goes missing or "illegally transfered" with ongoing leadership dispute between cofounders.
Last but not least, Cardano (ADA) upgrade Shelley is ready to launch! Hardfork is initiated as final countdown clock is switched on. At time of writing the point of no return has been reached, stress tests done and confirmation Hardfork is coming 29/07 The Shelley Mainnet upgrade is a step toward fast, capable and decentralised crypto that can serve billions of people. With the Shelley Mainnet is ADA staking rewards and pools! Here is a chance for us Gravychainers to set up a small pool of our own. Small percentage of profits going into the development of the community, and you keep the rest!
If you read all of my ramblings thanks heaps! I appreciate it! I have added an extra piece of reading called speculation. Most you can speculate on by just reading the headline some others have more depth to them.
Another post next week for a weekly round up! Where do you think the market is going? What is in your portfolio? Let us know in the Gravychain Discord Channel
See you soon!
🍕 Bring some virtual pizza to share 🍕
Come have a chat, stimulate a discussion, ask a question or share some knowledge. We are all friendly crypto enthusiasts up for a chat, supportive and want to help each other with knowledge and investments!
Big thanks to our Telegram and My Crypto HQ for the constant news updates!
P.S.
Dr Seuss collectables on the blockchain HECK YEAH! and Bitcoin enters NASCAR, remember when Doge did this? it was like when Doge was trending on TikTok.
... Oh yeah did I also mention Steve Wozniak is suing Youtube, Google over rampant Bitcoin scams. Wait, what? Sydney based law firm JPB Liberty is suing Google, Facebook and Twitter for up to $300B. Just another day in the Cryptosphere.
submitted by IOTAbesomewhere to Gravychain [link] [comments]

MXC Exchange – One-stop Service Provider

MXC Exchange – One-stop Service Provider
Established in 2018, MXC has become a one-stop service provider. It is now able to provide users spot, margin, contract, leveraged ETF, Index Products, Contract, PoS Staking, OTC services.
It emerges as one of the fastest growing exchanges in the world. In 2019, the daily trading volume of MXC took 5% of the world’s digital market. Besides, leveraged ETF products on MXC took lion share in the world of the same kind of products based on data from CryptoRank. On top of that, It obtained regulation-compliance licenses in many countries, like U.S., Canada, Australia, etc. and is able to carry out digital asset service in these countries.
https://preview.redd.it/xmdorlqtjt951.png?width=1298&format=png&auto=webp&s=b791ee9dc47ff43cca9bf281cacbc05a61fa2632
In the aspect of OTC trading, MXC established partnership with Simplex, a European regulation-compliance payment company, and Banxa, a legal payment company in South-east Asia, allowing users to use Visa and Mastercard to buy cryptocurrencies, like BTC, ETH, etc. directly.
In the aspect of spot trading, MXC now support over 200 trading pairs. In addition to the top market cap coins and token, it has listed many high-quality DeFi projects, like COMP, MKR, SNX, KNC, LEND, REN, BNT, IDEX, SWTH, OKS, RUNE, KAVA, BAL, UMA, etc. as well as projects of Polkadot ecosystem, like KSM, EDG, PCX, RING, etc.
In the aspect of margin trading, MXC supports the largest number of margin pairs among all exchanges across the globe, with 2 – 10x leverage available. The automatic loan and repayment functions are available. With the coming of the upgraded margin system, the depth, price difference, loan efficiency and matching efficiency have greatly updated.
In the aspect of leveraged ETF, MXC, learned from traditional financial products, introduced in re-balance system, so there’s no liquidation risks in buying leveraged ETF products. Leveraged ETF tracks the changes of the underlying assets with 3x leverage. “3L” products refer to 3x long, while “3S” products 3x short. Now it 3x leverage for 29 cryptocurrencies, including BTC, BCH, BSV, DASH, ZEC, ATOM, XTZ, ALGO, etc.
In the extreme market on March 12, 2020, BTC plummeted a high of 52.36% and the ordinary 3x leverage products for BTC plunged by 157.08%. However, with the re-balance system, the BTC3L product on MXC decreased by 92.96%, lower than the ordinary 3x leverage products and protect the interest of users in some extent. Furthermore, in the following market, the BTC3L product rose by 236%, higher than the 167.41% of ordinary 3x leverage product.
The leveraged ETF once became the label of MXC, "Huobi's OTC, OKex’s contract, MXC’s ETF and Binance's spot." The popularity of leveraged ETFs has attracted many exchanges to follow suit.
In terms of index products, MXC officially launched index products under the ETF zone, including decentralized storage asset index, mainstream cryptocurrency index, DeFi asset index, public chain index, 2020 halving cryptocurrency index.
MXC index products are similar to traditional financial fund products, and each index product is composed of multiple constituent cryptocurrencies. According to the announcement, the MXC Index product will be adjusted according to the average daily turnover ratio of the previous 30 days, that is, the proportion of the component cryptocurrency will be adjusted. If the target does not meet the representativeness and investability, the index may be removed from the product.
Decentralized storage combination components are STORJ, LAMB, GNX, BLZ; mainstream currency combination, components are BTC, ETH, LTC, EOS, ETC, BCH, BSV, XRP; DeFi asset components are KNC, ZRX, KAVA, NEST; Public chain combination, the components are TRX, VET, NEO, QTUM, BTM, ONT, IOST; halving index components are BTC, ETC, BCH, BSV, ZEC, DASH.
Index products can help users not miss the bull market. Any one of the constituent cryptocurrencies increase, the user can make gains. Secondly, it can help avoid the risk of a single cryptocurrency’s plunging. In addition, it can also help save investment time and improve investment efficiency.
In terms of contract transactions, MXC upgraded the contract trading system and launched a new version of the contract in June this year. MXC contract trading currently supports free adjustment of 1-100x leverage multiples. In the isolated margin mode, users can still adjust the leverage multiples after opening a position, and support isolated margin conversion to cross margin, which can help users pursue the market with all their strength.
It supports users to place stop profit and stop loss orders at the same time, while occupying only one margin. It supports Post Only (Maker only) and IOC (Immediately or cancel all) strategies. Under Post Only (Maker only), the user will not immediately place an order on the market when placing an order, to ensure that the order is always Maker (pending order), saving handling fees. IOC function, that is, if the order cannot be fully executed, the rest will be cancelled.
For example, the BTC price index of MXC selects the bitcoin spot prices of 6 exchanges, namely: Coinbase, Bitstamp, Binance, Huobi, OKEx, Bitfinex. If the spot price of an exchange deviates from the median of all exchanges by ±3%, the spot price of the exchange is calculated according to the median of ±3%. Use reasonable prices for liquidation, which are based on index prices.
In addition, underlined proper nouns on the webpage, as long as the mouse points up, the corresponding explanation will be displayed, which is convenient for users to understand.
In terms of PoS pools, MXC supports three types of PoS: Saving, Staking and Lending. Among them, PoS saving does not need to lock assets, and holding assets can obtain income.
submitted by SimonZhu666 to MXCexchange [link] [comments]

VipMex Crypto and Futures Contract Trading Platform Gives Away 346 USDT to Celebrate Launch

VipMex Crypto and Futures Contract Trading Platform Gives Away 346 USDT to Celebrate Launch
vipmex.com
A new trading platform called VipMex has entered the market, allowing users to invest in cryptos and futures contracts with ease.
About the Company
Hong Kong-based VipMex is a company specialized in providing all-inclusive financial investment options and management for crypto assets and futures.
The team behind VipMex is made up of many highly educated professionals with a background in various advanced technologies. Their main goal is to develop accessible futures and cryptocurrency options by establishing a secure investing environment which can be navigated by clients of all levels of experience.
This cryptocurrency exchange relies on a powerful trading system that serves as the basis of a comprehensive and strong trading environment. VipMex focuses on providing low cost and easy to use crypto investment alternatives that can be accessible to all users.
VipMex Risk Strategy
The VipMex exchange was built on providing exposure to cryptocurrency markets for all kinds of investors at competitive and low rates.
Usually, when the clients have opposing positions, let’s say one Bitcoin contract is long and the other Bitcoin contract short, both sides of the trade are covered, with the exchange making its profits from the fees of the trades.
If most clients trade in the same position, VipMex will hedge in the underlying market or derivates markets, meaning they might actually buy Bitcoin or long Bitcoin futures if the majority of clients take long positions on Bitcoin contracts. This allows the platform to pay out all its clients if their positions turn out to be correct.
In case of unforeseen market developments, the exchange will store a certain percentage of its profit in a Risk Reserve Fund to always pay out the revenues of their clients.
USDT Base Currency
On the VipMex crypto exchange, the Tether (USDT) stablecoin is used as the base currency, meaning that the exchange rates of the other digital assets are generally quoted against Tether. USDT is the most popular and used stablecoin in the crypto market, having its value pegged to that of the US dollar. The coin recently surpassed XRP and became the world’s third-largest crypto according to a market cap of $8.805.483.772. USDT is also the most traded crypto based on its 24-hour volume, surpassing even Bitcoin.
With the occasion of platform launch, VipMex is giving 346 USDT to users who register on the crypto exchange and perform trading activities.
Fees and Discount Bonus
VipMex users can withdraw USDT from their account without having to pay any fees. A one-time transaction fee which is 0.05% becoming the best cost-effective comparing with Binance, Huobi, SnapEx, OKEX etc. for each position opened.
The crypto exchange offers zero spread accounts, which have no difference between the bid and ask price. This allows traders to know their entry and exit levels when they open a position.
There are no slippage costs (the difference between the projected price of a trade and the price at which the trade is completed) and no clawback (take back money as a form of taxation).
Moreover, VipMex also introduced a system where users can gather bonus for missions or trading and then use these bonus to deduct their margin.
Multi-Currency Account
VipMex supports the trading of multiple digital assets and commodities from one single account. This means that users do not have to go and create multiple accounts to hold and manage different cryptos or futures. All trading can be done from one account, simplifying matters for investors who want a diverse trading portfolio.
In addition to cryptocurrencies, users can also trade using fiat by making deposits on the platform’s Over The Counter exchange. This way, those who are new to crypto and do not yet own the assets can still invest by using their fiat funds.
Up to 500x Leverage
VipMex users can engage in margin trading and leverage anywhere from 10x to 500x. While margin trading is riskier compared to other types of trades, it can bring higher rewards.
The trading platform incorporates a unique “close all” function. Also, in order to protect clients’ profitability and hedge against risk exposure, in certain extreme market conditions, VIPMEX might temporarily prevent clients from opening new positions in a single direction until it is safe to open trades on that position again.
Accurate Price Listing
VipMex displays its crypto prices by using a K-line weighted average based on the data sourced from 3 of the biggest crypto exchanges on the market, namely Binance (30%), OKEx (40%), and Huobi (30%). This is done in order to feature cryptocurrency prices in the most accurate way. Binance is the world’s first crypto exchange in terms of 24-hour trading volume, while OKEx is sixth.
VipMex is ready to help investors find easy crypto trading solutions, as well as futures contract options, and help them get the best profits by adopting risk-mitigating strategies.
submitted by VipMex to u/VipMex [link] [comments]

The Ultimate Guide to Binance Leveraged Tokens | Binance News

The Ultimate Guide to Binance Leveraged Tokens | Binance News
Leveraged Tokens (LT) will eliminate this trade-off and allow users to safely use leverage without having to worry about liquidation risks and save effort when managing a leveraged investment position.
Although LT in the past time is widely known for its advantages, it is also extremely controversial and causes misunderstanding from users. Compared to traditional leveraged margin products, LT has much less profitability in the long term.
Despite these shortcomings, LT still receives a lot of attention from global users. So, Binance took action to fix the problems of existing tokens and launched Binance Variable Leveraged Tokens (BLVT).
https://preview.redd.it/nb9vhdxpqxg51.jpg?width=750&format=pjpg&auto=webp&s=3476e5a653ec49932253e127f325394da1bcec28
What is Binance Variable Leveraged Tokens?
Binance Variable Leverage Tokens (BLVTs) - Binance Mobile Leverage Tokens - are designed to overcome the limitations users often encounter in traditional leveraged tokens. Unlike the existing LTs, BLVT does not maintain a “fixed” level of leverage. Instead, BLVT uses a mobile lever frame that ranges from 1.5x to 3x.
It can be traded on the Binance spot market and derives its value from the Binance Futures non-term BTC contract. Currently, there are two types of BLVT: BTCUP and BTCDOWN.
  • BTCUP allows users to get a leveraged return of 1.5 to 3x as the price of Bitcoin increases.
  • In contrast, BTCDOWN allows you to make money when the price of Bitcoin falls.
BLVT will track fluctuations in the estimated value of demand positions and changes in leverage.
More details visit here: https://vakafx.com/detail/the-ultimate-guide-to-Binance-leveraged-tokens
submitted by vakafxofficial to u/vakafxofficial [link] [comments]

Recap of Binance English Kava AMA (May 2020)

This AMA was conducted within the Binance English Telegram channel prior to Kava's June 10th launch of its DeFi Lending Platform.

Q1:

Can you give us a little history of KAVA?

Q2:

Could you please tell me what KAVA cryptocurrency is? What problem does it solve?

  • Answer - KAVA is the staking, governance, and reserve asset of the Kava DeFi platform. KAVA is required by node operators to secure transactions on the blockchain. Additionally, when lending fees are paid, they are converted to Kava and burned reducing the overall supply of KAVA tokens. As more users use the Kava lending platform, KAVA should become more scarce overtime.

Q3:

What is the advantage of keeping the KAVA token for a long and short term?

  • Answer - In the short term, if you stake KAVA you can earn additional block rewards every day, block by block. This provides a nice steady return on the Kava usually in the range of 3-20% depending on the number of people staking.
  • We will be opening the gates of DeFi to many top tier assets such as BNB, XRP, ATOM, and BTC which have never been able to use lending, stablecoins, or other DeFi Services. If you are a KAVA hodler you can benefit from owning and having a stake in the network as we grow because as the network grows, Kava is burned and it becomes more scarce as a resource.

Q4:

Chainlink is KAVA’s partner, can you explain more about this partnership?

  • Answer - Yes, this is not the usual chainlink partnership where a blockchain consumes data from Chainlink’s oracle solution.
  • No oracle solution adequate for DeFi applications on Cosmos was available. For this reason, Kava has teamed up with Chainlink to bring its data and reliable oracle solution to the Cosmos ecosystem. Chainlink nodes now will be able to securely publish data directly on the Kava blockchain where it can be used or easily transported to other Cosmos-based blockchains and applications. Chainlink oracles on Kava utilize all the industry-leading technologies of Chainlink, while enabling more frequent price updates and improving the reach and distribution of where that data can be used.
  • Since Kava’s blockchain is built using Tendermint, Tendermint-based blockchains within the Cosmos ecosystem (Binance, Terra, OKChain, Cosmos Hub, Agoric, Aragon, and others) will now be able to retrieve market data such as cryptocurrency, FX, and commodity prices. For DEX’s like Binance this will enable them to create futures, options, and other derivative products they were not able to do so before.
  • TLDR: Kava + Chainlink Data creates the ideal hub for all blockchains and applications to get their DeFi services and Data, and as result makes Kava a natural hub for the growing Cosmos ecosystem.

Q5:

What is the KAVA CDP product? Do you have any exciting things down the pipeline that you can share?

  • Answer - First, let me clarify that CDP simply means “collateralized-debt-position” similar to CDOs that exist in the traditional finance world. What it means is a loan using collateral to back the loan.
  • Kava’s lending platform offers collateralized loans to users who have crypto. Getting a loan with Kava’s platform is great if you don’t want to sell your crypto position, but need short term cash for payments or if you want to use the loan to get a levered / margin position without going through KYC.
  • As for news! Kava’s lending platform is scheduled to officially launch on the mainnet June 10th.
  • At this time, DeFi will be made available to BNB for the first time ever. Also at this time, the Kava DeFi platform will be awarding the first users that have BNB extremely high rewards for being early adopters.
  • Each week, 74,000 KAVA will be given out to all the users who have taken out loans on Kava. Yes, you get free KAVA, for taking out a loan using BNB!
  • If you want to participate, you can learn more about how to do it here!
  • Medium

Q6:

Why should BNB users use KAVA’s lending platform and take out USDX? And how to mint USDX with BNB on KAVA CDP?

  • Answer - Free- maybe let's call it rewards for being good users 😉
  • The rewards are platform growth incentives so that we can grow the platform quickly.
  • Well at launch, definitely the KAVA rewards are a huge reason for BNB users to use it.
  • As for the product long-term, the major use case for our lending platform is to get a levered position without needing an exchange or to go through KYC.
  • How it works is that a BNB holder can deposit their BNB and take out USDX loans - this capital they will take and buy more BNB with it. Most people will use the loan this way to get 2-3x the original BNB amount. If the price goes up on BNB, they win 2-3x the gains!
  • Of course if the price goes down and they cannot repay their loan, the BNB collateral might get liquidated, so be careful, it works just like a margin trading account.

Q7:

Brian do you have any more information or links for our community about this?

Q8:

KAVA was initially planned to launch on Ripple network but later switched to Cosmos Tendermint Core. [email protected] is that something you see in Tendermint Core that is not available anywhere?

  • Answer - For clarification, Kava was never planned to be on Ripple. However, Ripple is a Kava investor, shareholder, and partner.
  • We selected the Cosmos-SDK featuring the Tendermint BFT consensus because during our past work with Ripple, MakerDao, ETH, and other layer 2 work we learned the value of “finality” of blockchains. For example, on ETH, the finality of blocks do not happen right away. You need to reach 15+ blocks to be confirmed on Ethereum to really know a transaction has passed. This results in really slow user experiences that aren’t acceptable in finance or any application really.
  • Tendermint solves this because it makes every transaction final and occur in seconds.
  • Additionally, we chose the Cosmos-SDK as the framework to build our stand alone blockchain, Kava because it allowed us to create our own security model and design which enables Kava as a DeFi platform responsible for millions of dollars of collateral to be very secure in a way we could net get if we built it on any other network.

Q9:

KAVA does cross-chain support. Compared to other DeFi platforms, KAVA offer collateralized loans and stable coins to users too. How will volatility be managed there with so many different collateral systems in CDP?

  • Answer - Volatility is an important consideration and accurate and timely price reference data is needed to make sure the system works.
  • All the collateral positions rely on price feeds from oracles to determine if they are safe or need to be liquidated. Kava has created a novel partnership with Chainlink, where Chainlink oracles that normally run on Ethereum, operate nodes directly on Kava where they can post prices. This Kava to avoid network congestion, high gas fees, and other less desirable issues found on Ethereum, while enabling the oracles with Kava’s fast blocktimes and finality so they can actually deliver price updates 10-20x more frequently than is possible elsewhere. This makes Kava’s price feed data very reliable.
  • In times of volatility, if liquidations occur, the Kava platform automatically auctions collateral off for USDX on the market and burns the USDX. This mechanism keeps the system balanced and USDX algorithmically stable and always fully collateralized by real assets.
  • And it does this transparently, unlike the real world CDOs which caused the world issues in 2008 due to the lack of transparency in their assets and risk.

Q10:

Recently, Binance has released a white paper on BSC, a Binance smart chain. So, what can I get by staking through Binance Coin BNB?

  • Answer - Yay for smart contracts!
  • What can we get by staking bnb?
  • Staking BNB on Kava, or depositing it in a CDP and creating USDX from it earns users KAVA in rewards everyweek. A lot of rewards. In addition, you get USDX to hold which also pays out a savings rate each block that is much better than say what USD in a checking account could do.

Q11:

Various platforms are in Ethereum. So why is Kava not at Ethereum?

  • Answer - I could speak about this for ages, but there is a reason for Ethereum being the home to many hacks and bugs.
  • Kava is not on ethereum because we couldn’t build our system there. The main reasons. as I have mentioned are:
  • (1) Ethereum has congestion, oracle issues, high fees, and slow block times.
  • (2) Ethereum’s open smart contracting system can do anything. This is great for building crypto kitties, but horrible for financial software as it makes all code have infinite attack vectors that hackers can use which are impossible to test for. We built our own chain so we could scope the code and limit what attack vectors are possible.
  • (3) Building in solidity, the language of Ethereum, is horrible. The development environment is bad, testnets don’t work, and many other things are painful. Kava is primarily built in GO which is far superior for financial applications in most respects.
  • (4) The future is Cosmos. Binance, Okchain, terra, Cosmos Hub(ATOM), and Kava all are created using the Cosmos-SDK framework. I believe this is the future and the blockchain developers are moving to this in mass. Over 110 projects now are building with the Cosmos-SDK.

Q12:

What are ways by which Kava project generates profit/revenue to maintain project. What is your revenue model?

  • Answer - Kava is a for-profit financial DAO with over 80 different businesses staking Kava and voting on its evolution. They want to see Kava succeed so they vote to fund operations and developments that drive user growth in Kava. Due to fees paid in Kava and the burning mechanism, as the system grows in users, the Kava supply decreases making those that hold Kava win due to scarcity.

Q13:

Lending/Borrowing has been introduced by Binance. How can this affect the Kava since people can directly borrow BUSD from Binance with BNB used as collateral than going to Kava?

  • Answer - Kava will be featured on Binance as well. The main benefit of Kava is that there is no counterparty. The capital is minted on demand not sourced from somewhere. Binance and other centralized parties on the otherhand need to find capital to provide loans, creating a cost of capital. Kava is much more efficient at providing capital and avoids a lot of regulator issues.
  • I'll add I think BUSD in the future might be usable for collateral to Kava's loans as well. It would be cool 🙂

Q14:

What's your opinions on Future of DeFi & DApps? Do you think that DeFi is the future of current Financial world? Also, How do you see the future of KAVA?

  • Answer - I believe Centralized Finance and the existing infrastructure has a place. It has a lot of issues that cause things like the 2008 crisis and the current insolvency issues that are happening across the world due to trust-based debt with no actual backers other than the people which end up bailing out banks and other financial institutions that have made poor decisions.
  • DeFi's future is bright because it solves this fundamental issue. It removes trust and adds transparency. Kava is right at the foundation for all of DeFi as things grow and mature.

Q15:

Recently, we have seen some big hacks in DeFi platforms. How will KAVA deal with these bad actors of crypto and what security measures have been taken by KAVA for the safety of users' funds?"

  • Answer - Unlike a lot of DeFi startups, we take things seriously. We don't ""move fast and break things"" as Mark Zuckerberg would say.
  • We do a thorough analysis before suggesting to deploy code. Our internal team works very hard to run tests and simulations, once it passes internally, we give it to 3rd party auditors who try and game it and break the code. If it passes there, we give the code to the community to review and vote into the mainnet. In this way, I’d estimate about 100+ people review our code and test it before it goes live and consumers can touch it. I don't know many other project teams that due things with such diligence.

Q16:

Binance for KAVA is a very valuable partner in terms of increasing the number of users, but what is KAVA ready to give equivalent to Binance users? What applications will be integrated into Binance to expand the ecosystem?

  • Answer - Kava gives the BNB users loans. It gives the DEX a stablecoin and the ability to offer margin products. Kava’s connection to binance chain and chainlink data also enables Binance DEX to offer trustless derivatives like options and futures products going forward.

Q17:

Cosmos has limitations on working with PoW coins. How do you technically solve the problem of implementing DeFi products for bitcoin?

  • Answer - Cosmos is great for hard-to-work-with blockchains like BTC. It's flexible in how you can construct bridges. For example, the validator set can have a multisig private key split up into pieces in order to create a trustless escrow and control of assets on other blockchains. In this way, we can create peg zones with Cosmos for the best assets in the world. Once a zone is established, it can be used on Kava and other Cosmos chains.

Q18:

USDX is currently a little-known stable coin. Do you plan to add it to the top exchanges with good liquidity, including Binance?

  • Answer - USDX will be growing quickly. We have a plan to have it listed and get liquidity across several known exchanges shortly after launch.

Q19:

There are several options for using USDX on the KAVA platform, one of which is Margin Trading / Leverage. Is this a selection function or a compulsory function? Wondering since there are some investors who don`t like margin. What is the level of leverage and how does a CDP auction work?

  • Answer - Using Kava for Margin trading is 100% optional. You can choose how you want to use the margin loan. You don’t have to spend the USDX unless you want to. It could be used for everyday payments as well in the case you simply don’t want to sell your underlying collateral. If you don’t want the risk, do small loans with lots of collateral.

Q20:

Will your team have a plan to implement the DAO module on your platform, as it provides autonomy, decentralization and transparency?

  • Answer - DAO - Kava is a for-profit DAO and it’s fully functional already. We have on-chain governance and have underwent several votes and evolutions you can look at. You actually can see some current voting processes taking place here: https://kava.mintscan.io/proposals
  • We recently implemented a cool feature called committees, which enables the DAO to elect a small group of experts to make decisions without needing a vote of the whole user base. This enables the experts to have control over a small portion of the protocol - such as monitoring the debt limit, fees, etc and enables Kava to operate faster and be more adaptable in volatile market conditions.

Q21:

How can we address the possible overloads and security threats caused by increased users in the DeFi scene?

  • Answer - Yes, this is a huge issue for Ethereum, MakerDAO and everyone in the space. I don’t see a bright future for DeFi on Etheruem unfortunately. You can’t have a blockchain do everything well. Tether alone congests most of Ethereum and makes oracle price feeds lag the market. This can cause liquidations that should not happen and real people will lose real funds. It’s a huge issue.
  • The hope is for a dedicated system like Kava to provide a better backbone for DeFi applications going forward.
  • I should point out that Kava is not just a MakerDao for Cosmos or a CDP for Bitcoin. Kava is designed to be a foundational layer for DeFi services that every new blockchain and application will need.
  • Every blockchain will need DeFi services like lending, stablecoins, and data and they need it to be very secure. Kava does all this with its cross-chain lending plarform, USDX stablecoin, and Chainlink data in an incredibly secure, but accessible manner.
  • In this way, Kava aims to connect and serve all the major cryptocurrency communities and build it’s place at the center, where every developer can get what they need to build financial applications of the future."

Q22:

What distinguishes Kava from your existing competitors like Syntetix?

  • Answer - Synthetix isn't really a competitor, but it is an interesting project in terms of mechanism design. We share a lot of common investors and have similar token economic ideas with them. The only blockchain project that could be is MakerDAO, but they can only work with ETH assets due to their design. We are focused on the major cap assets - BTC, BNB, XRP, ATOM and others have a much larger market than ETH to address. BTC is 10x the size alone. Currently no one serves them with DeFi. We’re going after this opportunity and believe it to be a huge one.

Q23:

Why is the KAVA coin not used for Mint, why am I asking that because I see it can also make the value of KAVA coins grow naturally?

  • Answer - Why is Kava not used as a collateral? Well, it could be I suppose. The community might vote for this in the near future if they want us to be like synthetix. It makes the Kava token more valuable and it will incentivize much more locked-up Kava reducing overall circulating supply which is fairly favorable. The main reason we have not done this yet is that we(Kava and its community) are still weighing the risks of doing this given that Kava also functions as a reserve asset. I think it's likely Kava gets added as collateral at some point, but it will likely have a high debt-collateral ratio to address the issues similar to Synthetix which is 750%.

Q24:

How do you prevent in a manipulated KAVA Mint just to take advantage of a token prize when minting?

  • Answer - Minting rewards and manipulation. We’ve thought of this. Each week, the blockchain counts all the blocks, counts how many people had a loan in that period, then takes the average loan amount over time to calculate the rewards. If you open and close a loan - you will get very little rewards. You only get a large reward if you keep the loan open the full period.

Q25:

Who are your oracle providers? Are you also an oracle provider?

  • Answer - Kava may run 1 oracle in the future, but we will always have many and be the minority. Most chainlink oracle node operators are large players in the space that run staking infrastructure companies like cosmostation, chainlayer, chorus one, figment networks, etc. Binance will also be one of our oracles.

Q26:

If we look at all the different types of DeFi products _(decentralized exchanges, stablecoins, atomic swaps, insurance products, loan platforms, trade financing platforms, custody platforms, and crowdfunding platforms) currently covering important areas of traditional finance...where does Kava fit in?

  • Answer - To make any interesting financial product work you need capital, a stable store of value, and price data. These are really hard to get on current blockchain environments. Kava provides all of these.

Q27:

Many people describe Kava as similar to Maker (MKR). How is Kava different? Why do you think Kava has more potential?

  • Answer - MakerDAO is a smart contract with a singular purpose, to serve ETH. It sadly inherited the problems of ethereum. Kava is designed from the ground up for security and interoperability. We are targeting bigger and better assets and have more capabilities to serve them with what their developers and ecosystem need.

Q28:

What is the uniqueness of KAVA project that cannot be found in other project that´s been released so far ?

  • Answer - Well in June 10th, we will be the first ever blockchain project to bring DeFi to another blockchain in a real way. BNB users will have loans, stablecoins, and much more.

Q29:

The gas fee is an issue for blockchain besides scalability. Does your Kava provide a solution for gas?

  • Answer - gas fees are very low on Kava, only high enough to prevent spam. We dont need high fees for TX because validators are paid in block rewards. Additionally, we dont have competing transactions from crypto-kitties or other non-financial applications. This leaves all of Kava's throughput 100% dedicated to scaling financial transactions.

Q30:

Kava project works on DeFi (Decentralized Finance) But what’s the benefits of Decentralized Financial system? What are the possibilities of DeFi over Centralized Finance system?

  • Answer - Open access, no need for trust, and no censorship by singular governments or parties. Kava is accessible anywhere in the world, by anyone.

Q31:

Data supplied by oracles are false at times, how do you prevent this? How reliable are data received by KAVA?

  • Answer - This is why using premium / credentialed APIs is important for oracles. These data sources tend to be more accurate and better managed. Wrong prices can happen - for liquidation systems like Kava, we factor this into our design by using an average of data overtime form all oracles as part of the calculation.

Q32:

Can anyone become a KAVA validator, or is it just an invitation from the project itself? What are the requirements for becoming a KAVA verifier?

  • Answer - Anyone can become a validator, but you will need to stake or have enough stake delegated to you from others to be in the top 100 validators to earn block rewards.

Q33:

DEFI PULSE said that a total of 902M is currently locked. According to you, how will this number change in the next few years, and how will KAVA position itself as the top player in this market segment?

  • Answer - DeFi will only grow through 2020. And likely grow massively.
  • All projects on DeFi pulse are ""ethereum"" based. Kava is going to shake the blockchain world in the next few weeks by being the first ""multi-chain"" project on DeFi pulse and by my estimations we should quickly surpass a lot of the projects on that list.

Q34:

I am an testnet minter and the process seem Simplified, now I want to know if minting of USDX will continue when you launch Mainnet and do you have plans to build your own KAVA WALLET for easy minting on your mainnet

  • Answer - Simple blockchain experience?! high praise! Yes the process will be the same. Kava will not provide interfaces or wallets. Kava Labs builds software for the blockchain, our community members like Cosmostation, Frontier, Trust Wallet build support for people to interact with it.

Q35:

What business plans does Kava have with Seoul (South Korea) after partnering with Cosmostation? Do you plan to expand your products beyond Asia? Have you thought about harnessing the potential of South America?

  • Answer - South Korea is a perfect market for Kava's DeFi. Regulations prohibit fiat-backed stablecoins and margin trading. Kava's platform uses crypto-backed stabvlecoins and can enable users to get loans to margin trade. I am looking forward to further developing the Korean market for Kava, working with close partners like Cosmostation and showing the world real use cases of DeFi.

Q36:

Thank you for taking the time to conduct this AMA. Do you have any parting words, and where can the people go to keep up with all of the new happenings regarding Kava Labs?

  • Answer - Thanks for all the awesome questions! Amazingly thoughtful!
  • I've been promising the world cross-chain DeFi since June of last year. The IEO and mainnet went live Nov 2019. It's been a year of hard work - but an industry first is coming on June 10th. I'm excited. I hope you guys are.
  • Thanks for having me, I hope you become a USDX minter and get KAVA rewards. And last but not least, I love Binance - it's Kava's first home and I'm really happy to open up DeFi to BNB first.
  • To keep up to date w/ all things Kava: Website - Telegram - Telegram for Kava Trading Chat - Twitter - Medium
submitted by Kava_Mod to KavaUSDX [link] [comments]

[Part 2] KAVA Historical AMA Tracker! (Questions & Answers)

ATTN: These AMA questions are from Autumn 2019 - before the official launch of the Kava Mainnet, and it's fungible Kava Token.
These questions may no longer be relevant to the current Kava landscape, however, they do provide important historical background on the early origins of Kava Labs.
Please note, that there are several repeat questions/answers.

Q51:

How do you think about France in Kava market development plan?

What is your next plan to raise awareness among French about Kava?

Q52:

Why did you choose Cosmos instead of Aion, which comes with AVM built on JAVA, which can be accepted by many developers?

Will there be a possibility that one day we will be able to collateralize a privacy coin, such as Monero, on KAVA?

  • Answer: We like programming in GO, interfaces are OK for Java. Cosmos will also feature a WASM module and EVM later. The Cosmos-SDK is very flexible and it allowed us to choose our own security model. That was unique compared to other frameworks where we had to adopt the underlying blockchains. In Cosmos-SDK we can create our own blockchain.
  • Re: privacy - you can do some fun things in payment channels to make transactions more private. Such as onion routing clearing and settlement across different nodes. This can be possible in the future, but not our priority now.

Q53:

The biggest advantage of finance is the efficient allocation of resource allocation. If KAVA connects assets of multiple platforms through the interchain technology, the efficiency across the market will be improved.

But in terms of connectivity, Facebook's Libra, with its centralized giant platform, could be a big threat for the future. Of course, regulatory uncertainty still exists. KAVA wonders what big platform companies think about entering the blockchain field and how they can cope with their competition.

  • Answer: We think of Kava as a DeFi service that can integrate with wallets, exchanges, and other platforms when users want loans or stable coins for payments. We don't see competition with Libra, but we see lots of users potentially getting into crypto which will be good for the market, good for BTC, and good for Kava.

Q54:

What will you do with the money after IEO?

What is the most important markets that Kava is focusing?

What is your marketing strategy to approach those markets?

  • Answer: What will we do with the IEO money? Put it in a bank and keep building. We keep our funds safe in secure accounts that are insured. We always maintain at least 2 years runway in pure fiat to ensure we can survive in any bear market conditions and come out on top in the end.

Q55:

On mainnet, which function/feature can we expect to see on Kava since i only saw informations about its testnet?

  • Answer: mainnet will feature KAVA, staking, delegating, validator software, voting and governance / parameter changes. Following mainnet, the validators will vote to enable transactions and the CDP platform. We expect this to be towards the end of the yeaQ1 2020

Q56:

How does Kava maintain the stability of its stablecoin? Are there any opportunties for outsiders to arbitrage or any other mechanisms to maintain price stabilization?

  • Answer: Kava users deposit crypto assets as collateral and can withdraw a loan based on the amount they deposited. They must always provide more collateral than the loan is worth. When the value of the collateral drops due to market conditions, before it reaches the value of the loaned amount, the platform will auction off the crypto assets for USDX that is on the market at a discount. Holders of USDX can buy these assets at a profit. This removes USDX from the market and makes sure that the global USDX to collateral in the system remains balanced. Similar to MakerDao, 3rd parties can run "keepers" - very simple implementations which continuously monitors the Kava/USDX credit system for unsafe CDPs, and execute the liquidation function the moment they become unsafe. Keepers can also perform arbitrage on DEX/Exchanges executing trades across the Kava platform and the markets.

Q57:

Alright! So KAVA is doing DeFi right, could you explain DeFi in layman term to us.

  • Answer: Decentralized Finance. Finance is really ensuring everything about past, present, and future value of money. You need safe custody and a store of value to keep money you earned in the past safe to be used later when you need it. You need something liquid and easily tradable to be used in the present. And the trickier one is the future - people need to get loans on the assets they have or hedge against the assets they have in order to ensure they can build for a better future. That’s finance.
  • DeFi is taking all those things and making them open access and unregulated so that regardless if you were born with out an ID, if your credit score is bad, or if the government is trying to censor your actions and limit your spending - DeFi promises to give you a way to get access to the financial products you need.

Q58:

Could you please briefly explain your projects, and why you choose DeFi as a problem to solve?

  • Answer: Kava is a cross-chain DeFi platform for cryptocurrencies. Kava offers decentralized loans and stable coins for any other crypto asset such as BTC, XRP, BNB, and ATOM.
  • DeFi is the killer use case of crypto today. I think most people see this clearly now. We believe providing the basic DeFi services is the very first step that is required before blockchain technology can really become wide spread - so we started here.

Q59:

Why the name of the project KAVA?

  • Answer: We started in crypto thinking we would build banking products and we wanted a more relaxed cool name to stand out from other solutions. Turns out Kava means many things.
  • Kava = Hippopotamus in Japanese
  • Kava = crow in hindi
  • Cava = wine region in spain
  • Kava = a medicinal root you add to Tea
  • Kava = now a cross-chain DeFi platform
  • But TLDR - we liked the name and thought it sounded short and sweet.

Q60:

What do you think of the future of DeFi in this space? Will DeFi one day take over the traditional financial systems? -- any wild guess on when it might happen?

  • Answer: I think centralized solutions will always have certain advantages and DeFi will also have certain advantages.
  • But truthfully, KYC is a problem from a user experience point of view. One of the big things with DeFi is there is no need to make people go through a KYC process anymore.
  • If we imagine a world where USD Is king, or Renminbi is king, or BTC is king. DeFi has a place in all of them because open access to financial services is a basic human necessity.

Q61:

As we have known, Lending is not the only problem to solve in the whole financial areas, are you planning on going beyond lending? What other financial products are in your pipeline?

  • Answer: Thats a good #Q .
  • While we have a lot to solve to offer lending to other crypto assets - we can expand our support to non-crypto assets, to NFT tokens, and other assets.
  • We also have plans to offer derivatives and other synthetics other than USDX - such as synthetic bitcoin and Yuan. What is exciting about Kava and the oracle system run by validators is that we can leverage this infrastructure around the world to do all sort of things.
  • One of the more interesting products is creating under-collateralized loans using payment channel (layer-2 tech) of our USDX coin. Two parties can lock funds in payment channels and place bets on the price feeds from the oracles. When the funds reach a maximum threshold, the bet closes. Since a price feed is just a data set, we can have the settlement rules be multiples of the real data. In simple terms we can create 100x leverage products for the craziest of traders 😉

Q62:

Btw KAVA is a bit unique because it use Cosmos/Tendermint. While other DeFi use Ethereum , why you guys choose Cosmos?

  • Answer: Cosmos is the future. Even facebook’s Libra consensus design was just a copy of Tendermint. Kava, Binance, the Cosmos Hub and many other blockchains are built on the same Cosmos-SDK framework.
  • It’s very flexible and soon interoperable. This is a huge advantage over Ethereum. Where system’s like MakerDAO will be forced to develop in a slowly evolving chain like Ethereum and only touching Erc20 assets, Kava will be able to rapidly evolve, program in GO rather than solidity, and interoperate with chains like Binance directly.
  • We’re very excited to get BNB and BTCB onto Kava’s CDPs and to put KAVA and USDX onto the Binance DEX. This is fairly easy on Cosmos.

Q63:

I saw in KAVA deck that you guys will use USDX, is it a stable coin? How is it going to work and its relationship with KAVA token itself?

  • Answer: USDX is an algorithmically stable token pegged to the USD. USDX is the token users recieve when they get a loan from the Kava platform. USDX is collateralized or backed by crypto assets so the Kava platform should always hold more crypto value than the USDX it loans making USDX a very safe store of value even if the market crashes 10x overnight. That is what a stable coin should do.
  • USDX is special though. Natively, users can spend or trade USDX freely like other stable coins, but the important difference is that 1) USDX is free of censorship and does not require a bank or anything else. 2) USDX can be “bonded” or “staked” providing an interest bearing yield between 2-10% APR. This is substantially more than what I can even get from my bank account.

Q64:

From your point of view as KAVA team, what would be most anticipated feature in KAVA ?

  • Answer: Our CDP platform launch later this year. The first USDX will be minted then.
  • Support of BTC in the CDP smart contracts. No blockchain has supported a real decentralized custody and use of BTC with smart contracts before.

Q65:

Indonesia is one of the “developing” countries, how is DeFi can help in making a difference in those “developing” countries?

  • Answer: I can’t speak for developing countries as it’s not my expertise, but DeFi in general is trying to offer the exact same services to EVERYONE. Whether you are in San Francisco or Indonesia, the financial services you should have should be similar. The rates and fees you pay should be the same. DeFi is fair treatment and open access for everyone. That is what’s nice about having things run on a protocol.

Q66:

Last but no least, since we are doing AMA in Indonesian group, I believed our members wants to know if you are interested in going to Indonesia to expand your community and reach?

  • Answer: As I said, I have not been before! I am traveling throughout South East Asia for a lot of the year. It is one of my destinations. I hope to meet many of you while I am out there.

Q67:

Defi companies are growing at a rapid pace, but they're actually smaller than traditional financial institutions. In order for Defy to become a global trend, it must eventually acquire consumers within the traditional financial industry.

Traditional financial consumers, however, have poor technical understanding and want psychological stability through government guarantees such as deposit insurance. After all, what does KAVA think about long-term competitors as traditional financial institutions, and what long-term strategies do they have to embrace traditional financial consumers?

  • Answer: We think of financial institutions as big honey pots of potential DeFi users. For example, if Kava can offer margin lending at better rates than a bank because there is no middle men or compliance costs, users should want to use that service.
  • As crypto grows, I believe more FIs will integrate crypto assets and DeFi services. For example, in the US you cannot currently margin trade crypto as a retail user. But it could be possible for a regulated FI to integrate a lending service like KAVA without causing issues with regulators due to Kava having no counter party risk other than the user itself.

Q68:

MakerDAO is only for ethereum but Kava support multiple assets, is this only difference?

What are Kava main advantages compared to MakerDAO?

  • Answer: Kava supports multiple assets THAT are on different blockchains. Maker can only support ETH. This is a huge difference. In addtion, the role of Maker is quite likely a security token. It represents fees paid by others. Where in Kava, the token is used in security of the blockchain protocol itself. The holders of Kava have a lot at stake and need it to govern the system. Maker holders have nothing at stake.
  • I think a huge difference is that with our model being POS and based on validators with slashing if they don't participate our governance participation and management will be much more effective than MakerDao.

Q69:

Ticket claim for KAVA Launchpad is comming around the corner. This maybe last IEO ticket claim of this year. With this hype and expectation of investors/traders, do you think KAVA will be a big boom to end this year with happy tears?

If someone wants to manipulate Governance function of KAVA by changing voting result by possessing many Validators Node through buying over 51% KAVA of market, what will KAVA team do? Do you think Emergency Shutdown(Maker has this) can be considerd as a solution?

How will USDX be minted and backed on KAVA platform? If its based on uses crypto collateral, how will KAVA team make it stable since the inflation of crypto price?

  • Answer: I believe Kava to be underpriced currently, especially compared to maker which is 10x the value and serving ETH which is much smaller market than ours.
  • But I cannot tell you with certain if Kava will boom or bust - only the market can decide that. As with all speculative assets, do your homework and trade at your own risk. We here at kava are very LONG Kava, but we are biased 😉

Q70:

Stablecoin is the word that I heard everyday, so do you have any plans to release wallet for stablecoin?

  • Answer: There are already wallets created for Kava that can hold our tokens 😉

Q71:

My first question is: Why do traders choose to use KAVA instead of margin on exchanges?

My second #Q is: What happens whenKAVA doesn't have enough cash to loan out?

  • Answer: Traders who cannot get passed KYC can use Kava. Traders who want better rates than exchanges can use Kava. If regulators like in the US prevent margin trading, Kava is a great solution.
  • Kava creates USDX out of thin air when users withdraw loans. It will only create Kava is the user locks a great value of crypto in the system to back it. When the USDX loan is repaid, it is destroyed. In this way, Kava can scale however big it wants - it will never run out of cash.

Q72:

i heard as you said before in San Fransisco, Silicon Valley. what is the relationship about Silicon Valley and KAVA? and what will KAVA done in this Q1 ?

  • Answer: I am born and raised in Silicon Valley. I am blessed to have grown up in this area where lots of tech innovation is. However, I am the only one at Kava that lives here full time. The others on my team are in the Cayman Islands and Cambridge.
  • San Francisco is a hub for the largest crypto projects - Ripple, Coinbase, Stellar, etc. It's a great place to network with founders and feel inspired to do big things. It is not the best weather here, but the people are focused and extremely helpful if they can be if you aim to do big things.

Q73:

With regard to minting new USDX, is there any potential chance to against Global financial law? Likewise USDT, issuing money should guarantee deposit of real collateral as I have known.

  • Answer: USDX is debt. It is not a guarantee, but the protocol's rules state it must have more crypto assets behind it than the # of USDX issued. In this way, rules are better than guarantees. Tether guaranteed 1:1 USD, it turned out not to be true because their funds were seized by regulators. That is impossible in the case of Kava.

Q74:

What is the uniqueness of KAVA project that cannot be found in other project that´s been released before?

  • Answer: Cross-chain is unique for us. But most unique is our partners and validator group that is launching our blockchain. We have incredible partners that support our work including Ripple, Cosmos, Arrington, Hashkey, SNZ, Lemniscap, etc.

Q75:

KAVA was initially planned to launch on Ripple network but later switched to Cosmos Tindermint Core. What is that something you see in Tindermint Core that is not available anywhere.

  • Answer: We did not plan to launch on ripple and did not launch on "Tinder"-mint. I have a fiance - she would be quite mad.
  • We did however use the Cosmos SDK - a tool set, to build our blockchain that features tendermint consensus.
  • Tendermint is just the consensus so I assume you mean the SDK. The SDK is very much "choose your own adventure" you can build anything and design all the spec of your blockchain easily. In this way you choose the tradeoffs that make the most sense for your special application/network

Q76:

How much portion of USDX is backed from crypto/fiat money ...& please mention why any trader, hodler will prefer USDX over other stable coins?

What are the biggest challenges you expect to face and how do you plan to overcome these challenges?

  • Answer: 150% of USDX or more is backed by crypto. Traders will use USDX because it offers a savings rate. This rate allows traders heding bitcoin or other assets to not only store value, but earn a return.

Q77:

What do you think about creating liquidity for the Kava project?

  • Answer: It's the biggest challenge. My hope is the savings rate USDX offers will give it natural organic demand over existing stable coins. It will definitely be a large BD process to get USDX listed and used worldwide.
  • We work with some of the worlds best market makers to seed liquidity today. But we will need organic demand in the long-term

Q78:

So many IEO projects consistently drop in price after listing. Whats different with KAVA, what are some special highlights?

  • Answer: Why is Kava based on Cosmos? Based on what considerations?

Q79:

How do you see the chinese language community? How do you view the opportunities for growth in the chinese community?

  • Answer: You will be soon listing on Binance, what are your plans on the business side after listing? In one years time, what are your thoughts on where Kava's development will be?

Q80:

If we take a look at all the different types of DeFi products/apps out there, including decentralized exchanges, stablecoins, atomic swaps, insurance products, lending platforms, trade financing platforms, custodial platforms, crowd investment platforms, etc, nearly cover all the important areas of traditional finance.

In this age of all these different platforms taking hold, where does Kava see itself appealing to its app developers, users, investors?

  • Answer: What does Kava do? What can a normal user (of crypto) achieve by using KAVA?

Q81:

How does Kava maintain the stability of its stablecoin? Are there any opportunities for outsiders to arbitrage or any other mechanisms to maintain price stabilization

  • Answer: What is the reason for the IEO price reaching 6x the first round private sale price? How did you come about to reaching this valuation?

Q82:

What would you be able to do more for Russian-speaking communities and regions?

  • Answer: one thing to keep in mind is that yes, we do have limitations and regulations to follow when it comes to certain countries and we will adhere to those regulations in hopes of proving ourselves to be a thoughtful and long-term solution. while we may not directly work with some countries, we hope that communities there can understand that we're here focused on being sustainable rather than another project around shorter-term gains.
  • for myself, I'm actually belarusian myself so I absolutely see the value of working in the CIS/Russian-speaking regions. we'll continue to do AMAs, interviews, and always engage with Russian-speaking communities to better understand what the #Q s, concerns, and thoughts.
  • If there's anything else we can do in this region and with the @gagarin_ico communities, please let us know!

Q83:

What are your major goals to archive in the next 3-4 years? Where can we KAVA ecosystem in this period? What are your plans to expand and gain more adoption?

Do you guys feel satisfied by seeing your progresses and achievements till now, when you look back to the day when you have started this project?

  • Answer: We want to really build out great DeFi products for the masses. I really believe that DeFi will be a major force to allow much more mass adoption for crypto over the coming years. In the sorter term, we want to push out our blockchain and build on top of that our CDP platform, which allows users to trustlessly put collateral onto the Kava blockchain, and receive a loan in USDX that will be also trustlessly administered.
  • We will then build out more complex products and financial derivatives for crypto users and traders. We have barely scratched the surface in what we can do with DeFi so I can't predict the future, but we want to build products that are pegged to BTC values so that traders have more leverage purely in crypto.

Q84:

Which one of your milestone do you think was difficult and which was the encouragement that courages you to achieve it?

What were the Minimum and Maximum limit of KAVA tokens that one can be able to STAKE after the Mainnet launch ? And What will be the percentage of reward one gets and will it in future ?

  • Answer: Good #Q ! Well we've been working on open source cross-chain technologies for a number of years and honestly it can be a pain. I think the Cosmos SDK made it significantly easier to implement the features that we wanted into the software.
  • I think the largest challenges for Kava are not software based but in market adoption. Makerdao is a great project and they have spearheaded a lot of the work in the lending field. Hopefully Kava can be a very meaningful contributor as well

Q85:

What if someone fails to repay the debt? Is that KAVA is taking collateral system to enterprise level & if so, what's the plan? How secure KAVA is to safely handle the collateral tokens?

  • Answer: These CDPs or "collateral debt positions" are always over-collateralized, which means you have to have more asset locked up in the bucket than you can draw from the bucket. The system leaves a margin when the collateral is 'called' to be able to sell off. If the asset cannot be fully redeemed KAVA is minted to cover the balance. Hence KAVA is a 'lender of last resort". This is why its important that we select good initially assets to support 👍

Q86:

I am very impressed with your voting method, how does it work? Whether users can vote to change things in the platform, are you a programmer with filters to decide what can be voted on and what is not possible?

  • Answer: Thanks. A lot of this was pioneered with the Tendermint team. Basically voting is entirely open and asynchronous, meaning anyone can submit a proposal to be voted on. All the project in the Cosmos ecosystem are working diligently to expand the space of variable or features that can be modified via this governance method in protocol. For example, we were the first to enable transactions directly via governance in our Testnet-2000!

Q87:

Where does the interest rate come from for holding USDX specifically & technically?

  • Answer: Great #Q ! Just like in MakerDAO, lenders of collateral (e.g. BTC, BNB) pay an annual interest rate to borrow USDX. A portion of that interest rate accretes to holders of KAVA, the rest we can apply a 'carrot' for users to adopt USDX. In short, Savings rate is loan interest rate less 'rents' collected from KAVA holders

Q88:

As far as I understand it KaVa is used both as a staking token and as collateral for Kava stablecoins (UsDX) .Can you talk a bit about the stability mechanism? Can other forms of collateral be used to create Kava stablecoins (a la Multi-Collateral Dai)?

  • Answer: KAVA will not be used as a collateral type in the CDPs. Collateral types will be assets exogenous to the system, like BTC and BNB. Of course BTC and BNB's value fluctuates. To make USDX not fluctate we ensure there is always more BTC or BNB in the CDP bucket than 'stable' USDX. Therefore BTC could increase or decrease a lot, as long as its less than the 'stable' debt of USDX that you have drawn, the system is healthy and functional 👌

Q89:

As far as I know, KAVA had 150 Validators in the test. Why do you have so much. Which conditions are your team based on to choose / invite them to stay decentralized, important for a Defi platform like KAVA?

  • Answer: KAVA mainnet will launch with a cap of 100 validators. We want as many validators as possible. The reason? What if KAVA was run by just you and me. Well that works if people trust us, but its pretty for us to collude and act maliciously. Its harder for 100 people to collude -- its still possible, but harder. And so we put a lot of effort in to promoting a healthy and large validator community, and empowering them to grow their stake in the system

Q90:

As a developer, which program languages can i use in kava core smart contracts?

2How secure your fully on-chain liquidity protocol & What's is a core Smart Contract ?can you briefly explain.

  • Answer: Yay developers! 🤓 The Cosmos SDK is currently written in Golang. So thats a good start. What other language would you like to work in?

Q91:

What do you think of DEFI in the Blockchain space?

DeFi brings many benefits to users, but conflicts of interests with the Bank. What is the solution of kava?

  • Answer: Defi to me is offering financial primates, the supplies of which are spreadout amongst many participants, as opposed to few. People offer loans on BTC today. Kava's goal is to maximize the amount of counterparties to any loan, thereby 'socializing' the returns on any activiely used financial product

Q92:

What is the crucial thing, in your opinion,that would increase adoption of KAVA and possibly the rest of crypto. What’s the KAVA economic model and how will it is architecture ensure scarcity of the token and help to growth token price?

Can you tell me more about the new technology that combines the benefits and interactive functions of Cosmos with the DeFi applications you have built?

  • Answer: Principly what I believe is 'new' about the KAVA tech stack is that we are building a standalone piece of software that treats other network techologies as 'first class citizens'. This means from the ground up our design is mean to easily incorporate and work with other software. A lot of blockchain is a story of "everyone will use my software, because its the best". Kava Labs worked for years against this view while bringing open Interledger to market.

Q93:

As Per Kava website ! $KAVA was done many partnerships with Big project like Ripple, Cosmos, TenderMint, Hashkey, etc ! So, whats the major reason and benefits of these partnerships to kava project?

Kava Project have their own Mainnet Blockchain So, whats the main work of Cosmos Blockchain in Kava ? Is Kava projects is on Both mainnet and Cosmos OR Kava is just using the Cosmos Blockchain services?

  • Answer: Working together. Pooling resources and talent to make something bigger! Crypto is still a little fish in a huge ocean of financial services. Kava Labs has always had an eye for inclusivity. Grow the pie!

Q94:

I have been too involved in KAVA's AMA, I think I know all about your technology.I want to ask a successful person like you why come with cryptocurrencies and blockchain, with talent. There are many other areas for you to choose, so why are you targeting such a risky market?

  • Answer: Successful ay? hehe. Depends how you define success and what your goals are. I love delivering products to users. Crypto has some fantastic users, and there is still sooo much to be built. I think KAVA has a lot of promise, but there is still so much work to be done and I hope users like you all become producers some day as well

Q95:

What's the most critical and innovative point of KAVA to ensure users that it is the best under DeFi niche?

How can you compete MakerDAO which has done good number of business with recent market! If I hold KAVA tokens how KAVA leverage the tokens value and make it moon for me? 🙈

  • Answer: "IF" you hold KAVA tokens now? 😂 Again I think this a markets concern. To the extend that users on other chains begin to trust KAVA brand for loan issuance, and we get some solid adoption of USDX I think we're in a good spot. I would say a benefit of KAVA is that we are FOCUSED. We're not trying to be everything for everyone. This is lending, quite simply, for the large market cap coins -- and that's hard enough

Q96:

Why KAVA needs to create it's own stable coin, whereas there are are many other options available in the market? Is that crypto tokens can be stable!!?

  • Answer: Yeah there are a lot of USD backed stable coins that is true. Indeed we have looked around with working together with a number of them. The difference with USDX (and DAI) is that its crypto-collateral backed. Doesnt mean we won't work with others in the future 😉

Q97:

Processing fees on loans we need to pay in kava or usdx?

Which types of success you've been seen in testnet? Why on Nov 5th you've planned to launch mainnet? How many testnet was processed in the past?

  • Answer: Three major testnets with some minor iterations therein. Testnet-3000's software was pinned to KAVA mainnet software. That testnet is looking good which is a good indicator for smooth sailing on mainnet launch, we'll see 🤞

Q98:

DeFi is a hot niche when it comes to crypto/blockchain project! Most of the projects are developing aiming DeFi, How KAVA is looking to contribute in DeFi ecosystem? What will be the approach of KAVA to systemize & increase adoptability?

  • Answer: DeFi is big. Mostly on Ethereum, which is great! KAVA is for non-ethereum networks 😇

Q99:

What is the main reason that you think that Cosmos-based Kava zone will present a new validator opportunity :- a complex and multi-faceted governance system that allows differentiation?

  • Answer: Validator #Q , nice. I believe its important for validators to be able to distiguish there service in multiple ways, not just on security (otherwise they will be treated as a commodity). KAVA present an opportunity for validators to distiguish themselves on the basis of proper governance of system parameters on behalf of their delegating constituents. KAVA is a "lender of last resort", so delegating to a sophisticated validator could lead to better results beyond security.

Q100:

How is kavas tendermint better than other defi consensus especially with the introduction of etheruem 2.0 which many believe will be better than all others - considering kavas association with ripple, is it possible to foresee defi loans from crypto to fiat ?

Maybe kava partnership with centralised banks?

  • Answer: IDK about that. But we will be working closely with the great folks over at Ripple, thats for sure!

Q101:

Adoption is one of the important factor that all sustainable blockchain projects should focus to be more attractive in the invertors' eyes.

Can you tell me what KAVA has done and plan to do to achieve Adoption in the reality, real use cases, our real society?

  • Answer: Bitcoin is real!? I'm continuously impressed by the demand and size of that network. Help us capture that demand! Really, if we can I think the future looks bright for KAVA!
submitted by Kava_Mod to KavaUSDX [link] [comments]

[Part 1] KAVA Historical AMA Tracker! (Questions & Answers)

ATTN: These AMA questions are from Autumn 2019 - before the official launch of the Kava Mainnet, and it's fungible Kava Token.
These questions may no longer be relevant to the current Kava landscape, however, they do provide important historical background on the early origins of Kava Labs.
Please note, that there are several repeat questions/answers.

Q1:

Kava is a decentralized DEFI project, why did you implement the countries restrictions to run the node? Will there be such restrictions by the time of the mainnet?

Q2:

According to the project description it has been indicated that staking reward (in KAVA tokens) varies from 3 to 20% per annum. But how will you fight with inflation?

We all know how altcoins prices are falling, and their bottom is not visible. And in fact, we can get an increase in the number of tokens for staking, but not an increase in the price of the token itself and become a long-term investor.

  • Answer: Kava is both inflationary with block rewards, but deflationary when we burn CDP fees. Only stakers who bond their Kava receive inflationary rewards - users and traders on exchanges do not get this. In this way, rewards are inflated, but given to stakers and removed value from the traders who are speculating like a tax. The Deflationary structure of fees should help counterbalance the price drops from inflation if any. In the long-term as more CDPs are used, Kava should be a deflationary asset by design if all things go well

Q3:

In your allocation it is indicated that 28.48% of the tokens are in the "Token treasury" - where will these tokens be directed?

  • Answer: Investors in financing rounds prior to the IEO have entered into long-term lock-up agreements in-line with their belief in Kava’s exciting long-term growth potential and to allow the projects token price to find stability. Following the IEO, the only tokens in circulation will be those sold through the IEO on Binance and the initial Treasury tokens released.
  • No private sale investor tokens are in circulation until the initial release at the end of Q1 2020 and then gradually over the [36] months The initial Treasury tokens in circulation will be used for a mixture of ecosystem grants, the expenses associated with the IEO as well as initial market making requirements as is typical with a listing of this size. Kava remains well financed to execute our roadmap following the IEO and do not envisage any need for any material financings or token sales for the foreseeable future.

Q4:

Such a platform (with loans and stable coins) is just the beginning since these aspects are a small part of many Defi components. Will your team have a plan to implement other functions, such as derivatives, the dex platform once the platform is successfully launched?

  • Answer: We believe Kava is the foundation for many future defi products. We need stable coins, oracles, and other infrastructure first that Kava provides. Once we have that, we can apply these to derivatives and other synthetics more easily. For example, we can use the price feeds and USDX to enable users to place 100x leverage bets with each other. If they both lock funds into payment channels, then they can use a smart contract based on the price feed to do the 100x trade/bet automatically without counter party risk. In this way, Kava can expand its financial product offerings far beyond loans and stable coins in the future.

Q5:

There are several options for using USDX on the KAVA platform, one of which is Margin Trading / Leverage. Is this a selection function or a compulsory function? Wondering since there are some investors who don`t like margin. What is the level of leverage and how does a CDP auction work?

  • Answer: This is a good #Q . Kava simply provides loans to users in USDX stable coins. What the users do is completely up to them. They can use the loans for everyday payments if they like. Leverage and hedging are just the main use cases we foresee - there are many ways people can use the CDP platform and USDX.

Q6:

Most credit platforms do not work well in the current market. What will you do to attract more people to use your platform and the services you provide? Thank you

  • Answer: Most credit platforms do not work well in the current market? I think that isn't correct at least for DeFi. Even in the bear market, MakerDao and Compound saw good user growth. Regardless, our efforts at Kava to build the market are fairly product and BD focused. 1) we build more integrations of assets and expand financial services to attract new communities and users. 2) we focus on building partnerships with high quality teams to promote and build Kava's core user base. Kava is just the developer. Our great partners like Ripple, Stakewith.Us, P2P, Binance - they have the real users that demand Kava. They are like our system integrators that package Kava up nicely and present it to their users. In order to grow, we need to deepen our partnerships and bring in new ones around the world.

Q7:

KAVA functions as a reserve currency in situations where the system is undercollateralized. In such cases new KAVA is minted and used to buy USDX off the market until USDX becomes safely overcollateralized.

Meaning, there will be no max supply of KAVA?

  • Answer: Yes, there is no max supply of Kava.

Q8:

Why Kava?

  • Answer: ...because people are long BTC and the best way to go long BTC without giving up custody is Kava's platform. Because it is MakerDao for bitcoin. Bitcoin has a 10x market cap of ETH and Maker is 10x the size of Kava. I think we're pretty undervalued right now.

Q9:

How do you plan to make liquidity in Kava?

  • Answer: Working with Binance for the IEO and as the first exchange for KAVA to trade on will be a huge boost in increasing the liquidity of trading KAVA.

Q10:

Most crypto investors or crypto users prefer easy transaction and low fees, what can we expect from KAVA about this?

  • Answer: Transaction fees are very low and confirm if seconds. The user experience is quite good on Tendermint-based blockchains.

Q11:

How do I become a note validator on KavA?

Q12:

It is great to know that KAVA is the first DEFI-supported project sponsored by Binance Launchpad, do you think this is the meaning that CZ brings: Opening the DEFI era, as a leader, you feel like how ?

  • Answer: We are the first DeFi platform that Launchpad has supported. We are a very strategic blockchain for major crypto like BNB. Kava's platform will bring more utility to the users of BNB and the Binance DEX. It feels good of course to have validation from the biggest players in the space like Cosmos, Ripple, CZ/Binance, etc.

Q13:

Since decentralized finance applications is already dominating, how do you intend to surpass those leading in the market?

  • Answer: The leaders are only addressing ethereum. BTC, XRP, BNB, ATOM is a much larger set to go after that current players cannot.

Q14:

What does Ripple play in the Kava's ecosystem, since Ripple is like a top tier company and it’s impressive that you are partnered with them?

  • Answer: Ripple is an equity investor in Kava and a big supporter of our work in cross-chain settlement research and implementations. Ripple's XRP is a great asset in terms of users and liquidity that the Kava platform can use. In addition, Ripple's money service business customers are asking for a stable coin for remittances to avoid the currency heading risk that XRP presents. Ripple will not use USDC or other stable coins, but they are open to using USDX as it can be XRP-backed.

Q15:

Considering the connectivity, Libra could be the biggest competitor if KAVA leverages interchain for efficiency.

  • Answer: With regard to USDX, it is important to understand the users interacting with the Kava blockchain have no counterparty that people could go after for legal actions. A user getting a USDX loan has no counterparty. The software holds the collateral and creates the loan. The only laws that would apply are to the very users that are using the system.

Q16:

Wonder how KAVA will compete with the tech giants

  • Answer: Libra is running into extreme issues with the US Senate and regulators. Even the G7-G20 groups are worried. Its important to understand that Libra is effectively a permissioned system. Only big companies that law makers can go after are able to run nodes. In Kava, nodes can be run by anyway and our nodes are based all over the world. It's incredibly hard for a law maker to take down Kava because they would need to find and legally enforce hundreds of business in different jurisdictions to comply. We have an advantage in this way over the larger projects like Libra or Clayton.

Q17:

In long-term, what's the strategy that KAVA has for covering the traditional finance users as well? Especially regarding the "stability"

  • Answer: Technical risk is unavoidable for DeFi. Only time will tell if a system is trustworthy and its never 100% that it will not fail or be hacked. This is true with banks and other financial systems as well. I think for DeFi, the technical risk needs to be priced in to the expected returns to compensate the market. DeFi does have a better user experience - requiring no credit score, identity, or KYC over centralized solutions.
  • With our multi-collateral CDP system, even with it overcollateralized, people can get up to 3x leverage on assets. Take 100 USD in BTC, get a USDX loan for 66 USDX, then buy $66 BTC and do another loan - you can do this with a program to get 3x leverage with the same risk profile. This is enough for most people.
  • However, it will be possible once we have Kava's CDP platform to extend it into products that offer undercollateralized financial products. For example, if USER 1 + USER 2 use payment channels to lock up their USDX, they can use Kava's price feeds to place bets between each other using their locked assets. They can bet that for every $1 BTC/USD moves, the other party owes 3x. In this way we can even do 100x leverage or 1000x leverage and create very fun products for people to trade with. Importantly, even in places where margin trading is regulated and forbidden, Kava's platform will remain open access and available.

Q18:

In long-term, what's the strategy that KAVA has for covering the traditional finance users as well? Especially regarding the "stability"

  • Answer: Kava believes that stable coins should be backed not just by crypto or fiat, but any widely used, highly liquid asset. We think in the future the best stablecoin would be backed by a basket of very stable currencies that include crypto and fiat or whatever the market demands.

Q19:

Compound, maker they're trying to increase their size via the competitive interests rates. THough it shows good return in terms of growth rate, still it's for short-term. Wonder other than financial advantage, KAVA has more for the users' needs?

  • Answer: Robert, the CEO of Compound is an investor and advisor to Kava. We think what Compound does with money markets is amazing and hope to integrate when they support more than just Ethereum assets. Kava's advantage vs others is to provide basic DeFi services like returns on crypto and stable coins today when no other platform offers that. Many platforms support ETH, but no platform can support BTC, XRP, BNB, and ATOM in a decentralized way without requiring centralized custody of these assets.

Q20:

The vast majority of the cryptocurrency community's priorities is symbolic pricing. When prices rise, the community rejoices and grows. When they fall, many people begin to cast in a negative way. How will KAVA solve the negative problem when the price goes down? What is your plan to strengthen and develop the community to persuade more people to look at the product than the price?

  • Answer: We believe price is an important factor for faith in the market. One of Kava's key initiatives was selecting only long-term partners that are willing to work with kava for 2 years. That is why even after 6 months, 0 private investor or kava team tokens will be liquid on the market.
  • We believe not in fast pumps and then dumps that destroy faith, but rather we try and operate the best we can for long-term sustainable growth over time. It's always hard to control factors in the market, and some factors are out of our control such as BTC price correlations, etc - however, we treat this like a public company stock - we want long-term growth of Kava and try to make sure our whole community of Kava holders is aligned with that the best we can.

Q21:

Do you have any plans to attract non-crypto investors to Kava and how? What are the measures to increase awareness of kava in non-crypto space?

  • Answer: We are 100% focused on crypto, not the general market. We solve the problems of crypto traders and investors - not the average grandma who needs a payment solution. Kava is geared for decentralized leverage and hedging.

Q22:

Adoption is crucial for all projects and crypto companies, what strategy are you gonna use/follow or u are now following to get Kava adopted and used by many people all over the world?

Revenue is an important aspect for all projects in order to survive and keep the project/company up and running for long term, what are the ways that Kava generates profits/revenue and what is its revenue model?

  • Answer: We have already partnered with several large exchanges, long-term VCs, and large projects like Ripple and Cosmos. These are key ways for us to grow our community. As we build support for more assets, we plan to promote Kava's services to those new communities of traders.
  • Kava generates revenue as more people use the platform. As the platform is used, KAVA tokens are burned when users pay stability fees. This deflates the total supply of Kava and should in most cases give rise to the value of KAVA like a stock-buyback in the public markets.

Q23:

In order to be success in Loan project of Cryptocurrency, I think marketing is very important to make people using this service without any registration. What is main strategy for marketing?

  • Answer: Our main strategy is to build a great experience and offer products that are not available to communities with demand. Currently no DeFi products can serve BTC users for example. Centralized exchanges can, but nothing truly trustless. Kava's platform can finally give the vast audiences of BTC, BNB, and ATOM holders access to core DeFi services they cannot get on their own due to the smart contract limitations of those platforms.

Q24:

Currently, some project have policies for their ambassadors to create a contribution and attract recognition for the project! So the KAVA team plans to implement policies and incentives for KAVA ambassadors?

  • Answer: Yes, we will be creating a KAVA ambassador program and releasing that soon. Please follow our social media channels to learn about it in the coming weeks.

Q25:

Currently there are so many KAVA tokens sold on exchanges, why is this happening while KAVA is going to IEO on Binance? Are those KAVA codes fake or not?

  • Answer: For everyone's safety, please understand Kava tokens do not exist yet and they will only exist starting with the Binance IEO. Any other token listings or offerings of Kava are not supported by Kava Labs and I highly discourage you all from trying to get them there. It is most likely a big scam. Please only trust Binance for this.

Q26:

KAVA have two tokens, the first is called Kava - a governance and staking token; the second is called USDX - an algorithmically managed crypto-backed stable coin. What are the advantages of USDX compared to other stablecoins such as: USDT, USDC, TUSD, GUSD, ...?

  • Answer: USDX is one of the few stablecoins to be fully backed by crypto-assets. This means that we do not deal with fiat to back the value, and thus we don't have some of the issues when it comes to storing fiat funds with banks and custodians. This also makes our product fully digital and built for the future of crypto growth.

Q27:

As a CEO, does your background in Esports and Gaming industry help anything to your management and development of KAVA Labs?

  • Answer: Esports no. But having been a multi-time venture-backed foundeCEO and have gone through the start-up phase before has made creating and running a 2nd company easier. Right now Kava is still small, Fnatic had over 80 employees. It was at a larger scale. I would say developing software is much more than doing the hardware at fnaticgear.com

Q28:

Why did Kava choose to launch IEO on Binance and not other exchanges like: Kucoin, Houbi, Gate, ....?

  • Answer: Kava had a lot of interest from exchanges to partner with for IEO. We decided based on a lot of factors such as userbase, diverse exposure across multiple regions and countries, and an amazing team that provides so much insight into so many communities such as this one. Binance has been a tremendous partner and we also look forward to continuing our partnership far into the future.

Q29:

Currently if Search on coinmarketcap has 3 types of stablecoins bearing the USDX symbol (but these 3 stablecoins are no information). So, what will KAVA do to let users know that Kava's USDX is another stablecoin?

  • Answer: All these USDX have no volume or listings. We will be on Binance. I am not worried.

Q30:

In addition to the Token Allocation for Binance Launchpad, what is the Token Treasury in the Initial Circulating Supply?

  • Answer: This is controlled by Kava Labs, but with the big cash we have saved from fundraising, we see no reason why these tokens would be sold on the market. The treasury tokens are for use in grants, ecosystem growth initiatives, development, and other incentive programs to drive adoption of the platform.

Q31:

How you will compete with your competitors? Currently i don't see much but for future how you will maintain this consistency ? No doubt it is Great and Unique project, what is the main problem that #KAVA is currently facing?

  • Answer: Because our industry is just starting out, I don't like to think of them as our direct competitors. We are all working to grow the size of the pie rather than get a larger slice from a small pie. The one thing that we believe will allow us to stand apart is the community we are building. Being able to utilize our own community along with Cosmos and our other partners like Binance for the IEO, we have a strong footing to get a lot of early users onto our platform. Also, we are also focusing on growing Kava internationally particularly Asia. We hope to build our platform for an even larger userbase than just the west.

Q32:

How do you explain your project to a random person who has never heard of your project?

  • Answer: non-crypto = Kava is a lending platform for users of cryptocurrencies.
  • crypto = Kava is a cross-chain DeFi platform for loans and stablecoins backed by BTC, BNB, XRP, ATOM and other major cryptocurrencies.

Q33:

Will KAVA team have a plan on implementing DAO module on your platform since its efficiency on autonomy, decentralization and transparency?

  • Answer: All voting is already transparent on the Kava blockchain. We approved a number of proposals on our test net.

Q34:

how to use usdx token :only for your platform or you have plan to use usdx for payment ?

  • Answer: Payments is a nice use case, but demand for crypto payments is still small. We may choose to focus here later if demand for crypto payments increases. Currently it is quite small with the bulk of use remaining in trading and speculative use cases.

Q35:

Do you have plans to spread KAVA ecosystem across other continents. if yes, what are the strategies and how can I as a community member contribute to making it possible?

  • Answer: We are already across many continents - I don't think we are in antarctica yet. Africa might be light on nodes as well. I think as we grow on major exchanges like Binance, new node operators will get interested and help decentralize Kava further.

Q36:

Maker's CDP lending system is on top in this market and its Dominance is currently sitting on 64.90 % , how kava will compete will maker and compound?

  • Answer: adding assets like bitcoin which have more value and more users than ETH. It's a bigger market that Maker cannot compete with Kava in.

Q37:

Currently, the community is too concerned about the price. As prices rise, the community rejoice and grow, when falling, many people start throwing negatively. So what is KAVA's solution to getting people to focus on the project rather than the price of the token?

What is your plan to strengthen and grow the community to persuade more individuals to look at the product than the price?

  • Answer: We also share similar concerns as price and price direction is always a huge factor in the crypto industry. A lot of people of course are very short-term focused on flipping for bigger profits. One of the solutions, and what Kava has done, is to make sure that everything structured is for the long-term. So that makes sure that our investors and employees are all focused on long-term gains and growth. Locking vesting periods are part of that alignment. Another thing is that we at Kava are very transparent in our progress and development. We will be regularly posting updates within our own communities to allow our users and followers to keep up with everything we're up to. Please follow us or look at our github if you're interested!

Q38:

How did Kava get on Piexgo?

  • Answer: We did not work with Piexgo. We have not distributed tokens to any exchange other than Binance. I cannot speak to what is going on there, but I would be very wary of what is happening there.

Q39:

Why was the 1st round price so much lower than the current price

  • Answer: It is natural to worry that early investors got better pricing and could dump on the market. I can assure you that our investors are in this for the long-term. All private sale rounds signed 2 year contracts to run validators - and if they don't they forfeit their tokens. You can compare our release schedule to any other project. We have one of the most restricted circulating supply schedules of any project EVER and its because all our investors are commiting to the long-term success of the project and believe in Kava.
  • About the pricing itself - it is always a function of traction like for any start-up. When we made our public announcement about the project in June, we were only a 4 man team with just some github code. We could basically run a network with a single node, our own. Which is relatively worthless. I think our pricing of Kava at this time was justified. We were effectively a seed-stage company without a product or working network.
  • By July we made severe progress on the development side and the business side. We successful launched our first test net with the help of over 70 validator business partners around the world. We had a world-wide network of hundreds of people supporting us with people and resources at this point and the risk we would fail in launching a working product was much lower. At this point, the Kava project was valued at $25M. At this point, we had many VCs and investors asking for Kava tokens that we turned away. We only accepted validators that would help us launch the network. It was our one and only goal.
  • Fast forward to today, the IEO price simply reflects the traction and market demand for Kava. Our ecosystem is much larger than it was even a month ago. We have support from Ripple, Cosmos, and Binance amongst other large crypto projects. We have 100+ validators securing our network with very sophisticated high-availability set-ups. In addition, our ecosystem partners have built products for Kava - such as block explorers and others are working on native integrations to wallets and exchanges. Launchpad will be very big for us. Kava is a system designed to cater to crypto traders and investors and in a matter of days we distributed via Binance Launchpad and put in the hands of 130+ countries and tens of thousands of users overnight. It doesn't get more DeFi than that.

Q40:

What is the treasury used for?

  • Answer: Kava's treasury is for ecosystem growth activities.
  • Investors in financing rounds prior to the IEO have entered into long-term lock-up agreements in-line with their belief in Kava’s exciting long-term growth potential and to allow the projects token price to find stability. Following the IEO, the only tokens in circulation will be those sold through the IEO on Binance and the initial Treasury tokens released. No private sale investor tokens are in circulation until the initial release at the end of Q1 2020 and then gradually over the [36] months The initial Treasury tokens in circulation will be used for a mixture of ecosystem grants, the expenses associated with the IEO as well as initial market making requirements as is typical with a listing of this size. Kava remains well financed to execute our roadmap following the IEO and do not envisage any need for any material financings or token sales for the foreseeable future.

Q41:

Everyone have heard about the KAVA token, and read about it. But it would be great to hear your explanation about it. What is the Kava token, what is it's utility? :)

  • Answer: The Kava token plays many roles. KAVA is the native staking token of the Kava blockchain and is used for securing the network. KAVA is delegated to validators, basically professional node operators that run highly-available servers to secure the Kava blockchain. The top 100 validators by weight of staked KAVA earn block rewards that range from 3-20% APR based on the total amount staked in the network. These rewards are split between the validators and the KAVA holders.
  • When users of the platform repay their loans, they must a stability fee (a percentage of the loan) in KAVA tokens. These tokens are burned by the system, effectively deflating the total supply overtime as more users use the CDP system.
  • KAVA is also the primary token used in governance of the platform. KAVA token holders can vote on key system parameter changes and upgrades such as what assets to support, how much USDX in total can be loaned by the system, what the debt-to-collateral ratio needs to be, the stability fees, etc. KAVA holders have a very important responsibility to govern the system well.
  • Lastly, Kava functions as a "Lender of Last Resort" meaning if USDX ever gets undercollateralized because the underlying asset prices drop suddenly and the system manages it poorly, KAVA is inflated in these emergency situations and used to purchase USDX off the market until USDX reaches a state of being over collateralized again. KAVA holders have incentive to only support the good high quality assets so risk of the system is managed responsibly.

Q42:

No matter how perfect and technically thought-out a DeFi protocol is, it cannot be completely protected from any unplanned situations (such as extreme market fluctuations, some legal issues, etc.)

Ecosystem members, in particular the validators on whom KAVA relies on fundamental decision-making rights, should be prepared in advance for any "critical" scenario. Considering that, unlike the same single-collateral MakerDAO, KAVA will be a multi-collateral CDP system, this point is probably even more relevant here.

In this regard, please answer the following question: Does KAVA have a clear risk management model or strategy and how decentralized is / will it be?

  • Answer: Simialar to other CDP systems and MakerDAO we do have a system freeze function where in cases of extreme issues, we can stop the auction mechanisms and return all collateral.

Q43:

Did you know that "Kava" is translated into Ukrainian like "Coffee"? I personally do love drinking coffee. I plunge into the fantasy world. Why did you name your project "Kava" What is the story behind it? What idea / fantasy did your project originate from, which inspired you to create it?

  • Answer: Kava is coffee to you.
  • Kava is Hippopotamus to Japanese.
  • Cava is a region in Spain
  • Kava is also a root that is used in tea which makes your mouth numb.
  • Kava is also crow in Hindi.
  • Kava last but not least is a DeFi platform launching on Binance :)
  • We liked the sound of Kava it was as simple as that. It doesn't have much meaning in the USA where I am from. But it's short sweet and when we were just starting, Kava.io was available for a reasonable price

Q44:

What incentives does a lender get if a person chooses to pay with KAVA? Is there a discount on interest rates on the loan amount if you pay with KAVA? Do I have to pass the KYC procedure to apply for a small loan?

  • Answer: There is no KYC for Kava. Its an open blockchain software platform where anyone with a computer can connect to it and use it.

Q45:

Let's say, I decided to bond my cryptocurrency and got USDX stable coins. For now, it`s an unknown stable coin (let's be honest). Do you plan to add USDX to other famous exchanges? Also, you have spoken about the USDX staking and that the percentage would be higher than for other stable coins. Please be so kind to tell us what is the average annual interest rate and what are the conditions of staking?

  • Answer: Yes we have several large exchanges willing to support USDX from the start. Binance/Binance-DEX is one you should all know ;)
  • The average annual rates for USDX will depend on market conditions. The rate is actually provided by the CDP fees users pay. The system reallocates a portion of those fees to USDX users. In times when USDX use needs to grow, the rates will be higher to incentivize use. When demand is strong, we can reduce the rates.

Q46:

Why should i use and choose Kava's loan if i can use the similar margin trade on Binance?

  • Answer: If margin is available to you and you trust the exchange then you should do whatever is cheaper. For a US citizen and others, margin is often not available and if it is, only for a few asset types as collateral. Kava aims to address this and offer this to everyone.

Q47:

The IEO price is $ 0.46 while the price of the first private sale is $ 0.075. Don't you think that such price gap can negatively affect the liquidity of the token and take away the desire to buy a token on the exchange?

  • Answer: It is natural to worry that early investors got better pricing and could dump on the market. I can assure you that our investors are in this for the long-term. All private sale rounds signed 2 year contracts to run validators - and if they don't they forfeit their tokens. You can compare our release schedule to any other project. We have one of the most restricted circulating supply schedules of any project EVER and its because all our investors are commiting to the long-term success of the project and believe in Kava.
  • About the pricing itself - it is always a function of traction like for any start-up. When we made our public announcement about the project in June, we were only a 4 man team with just some github code. We could basically run a network with a single node, our own. Which is relatively worthless. I think our pricing of Kava at this time was justified. We were effectively a seed-stage company without a product or working network.
  • By July we made severe progress on the development side and the business side. We successful launched our first test net with the help of over 70 validator business partners around the world. We had a world-wide network of hundreds of people supporting us with people and resources at this point and the risk we would fail in launching a working product was much lower. At this point, the Kava project was valued at $25M. At this point, we had many VCs and investors asking for Kava tokens that we turned away. We only accepted validators that would help us launch the network. It was our one and only goal.
  • Fast forward to today, the IEO price simply reflects the traction and market demand for Kava. Our ecosystem is much larger than it was even a month ago. We have support from Ripple, Cosmos, and Binance amongst other large crypto projects. We have 100+ validators securing our network with very sophisticated high-availability set-ups. In addition, our ecosystem partners have built products for Kava - such as block explorers and others are working on native integrations to wallets and exchanges. Launchpad will be very big for us. Kava is a system designed to cater to crypto traders and investors and in a matter of days we distributed via Binance Launchpad and put in the hands of 130+ countries and tens of thousands of users overnight. It doesn't get more DeFi than that.
  • TLDR - I think KAVA is undervalued and the liquid supply of tokens is primarily from the IEO so its a safer bet than other IEOs. If the price drops, it will be from the overall market conditions or fellow IEO users not due private sale investors or team sell-offs.

Q48:

Can you introduce some information abouts KAVA Deflationary Fee Structure? With the burning mechanism, does it mean KAVA will never reach its max supply?

  • Answer: When loans are repaid, users pay a fee in Kava. This is burned. However, Kava does not have a max supply. It has a starting supply of 100M. It inflates for block rewards 3-20% APR AND it inflates when the system is at risk of under collateralization. At this time, more Kava is minted and used to purchase USDX off the market until it reaches full collateralization again.
  • TLDR: If things go well, and governance is good, Kava deflates and hopefully appreciates in value. If things go wrong, Kava holders get inflated.

Q49:

In your opinion what are advantage of decentralized finance over centralized?

  • Answer: One of the main advantages is not needing to pay the costs of regulation and compliance. Open financial software that is usable by anyone removes middle men fees and reduces the barrier for new entrants to enter and make new products. Also DeFI has an edge in terms of onboarding - to get a bank account or an exchange account you need to do lots of KYC and give private info. That takes time and is troublesome. With DeFi you just load up your funds and transact. Very fast user flows.

Q50:

Plan, KAVA how to raise capital? Kava is being supported by more than 100 business entities around the world, including major cryptocurrency investment funds like Ripple and Cosmos, so what did kava do to convince investors to join the project?

  • Answer: We have been doing crypto research and development for years. Ripple and Cosmos were partners before we even started this blockchain with Kava Labs. When we announced Kava the DeFi platform they knew us already to do good work and they liked the idea so they support us.
submitted by Kava_Mod to KavaUSDX [link] [comments]

$100 A Day Trading On Binance - Cryptocurrency Trading For ... Complete guide to margin trading on Binance - YouTube How I Made +40% PROFIT Trading Bitcoin In 1 DAY ... Tutorial: How to Margin Trade on Binance 👨‍🏫 - YouTube Binance Futures Trading EXPLAINED for Beginners - YouTube Binance Margin Trading [ Gana dinero con Bitcoin y ... Binance SHORT TRADE Tutorial  Binance Margin Trading FULL ... How To Make Money Day Trading Bitcoin On Margin Binance Margin Trading Full guide for beginner to pro in HINDI - CRYPTOVEL Profit from Binance Funding! (1.6% = profit ;)

Free profit calculator for Binance. Get detailed statistics for your Binance trading. See how your trading pairs perform and how much profit you have made, all Binance fees are deducted in this calculator. You'll need Microsoft Excel to use this calculator. Get per pair statistics for Binance . Subscribe to our mailing list below to automatically get your free copy of the Binance profit ... Margin Trading allows you to open a position that is larger than the balance of your account. Essentially, Bitcoin.com Exchange allows traders to access an amount of funds to increase the size of ... Margin Trading on Binance. Binance allows 1:3 margin trading for Bitcoin, Ethereum, XRP, Binance Coin, Tron, and Tether. Users can also lend cryptocurrencies on Binance for interest in order to fund margin activities by other traders. You can read my complete Binance review here. How to get profit from Binance Margin Trading. We’ve just a standard limit order on Binance if you wanted to buy up to 100 dollars’ worth or maybe even a thousand dollars’ worth of bitcoin. You can do it right here on the exchange but you’re limited to whatever funds you actually have available. We have leverage, in you can essentially borrow some money from the exchange so that you ... Global cryptocurrency exchange Binance launched its margin trading platform today, July 11, 2019. Using the new Margin Trading platform, users can leverage their digital assets in order to borrow funds from Binance. They can then trade the borrowed money — a practice that comes with high risk but also allows for amplified profit potential. Bitcoin Profit Erfahrungen. Der erste Eindruck ist oftmals von entscheidender Bedeutung. Auf seiner Startseite spuckt der Bitcoin Profit nach Meinung der Kryptoszene Redaktion etwas zu hohe Töne.. Wenn man angehende Händler mit vermeintlichen Millionengewinnen lockt, dann muss man sich also nicht großartig wundern, wenn es immer wieder lautstarke Vermutungen gibt, dass Bitcoin Profit Scam ist. Binance has added the margin trading feature to its platform, providing higher profit potential than trading without leverage—so is this good or bad news? And what does ”margin trading” mean? Let’s take a look! What’s margin trading? Before you jump in, if you’re new to crypto, know that margin trading is high risk. Bitcoin margin trading, in simple words, allows opening a trading position with leverage, by borrowing funds from the exchange. For example, if we opened a Bitcoin margin position with a 2X leverage and Bitcoin had increased by 10%, then our position would have yielded 20% because of the 2X leverage. In this article we will discuss bitcoin margin trading platforms, and their features, and pros and cons. If trading is a business, margin trading is like a business loan or credit with risks and interest payments. Usually, cryptocurrency trading markets are made up of two components: Spot Exchange and Margin Trading. The stop order on Binance Futures platform is a combination of stop loss order and take profit order. The system will decide an order is a stop loss order or a take profit order based on the price level of trigger price against the last price or mark price when the order is placed. Example 1: User A places a Trigger Price based on Last Price.

[index] [12889] [9160] [7043] [23707] [2457] [11582] [21600] [6426] [20571] [16365]

$100 A Day Trading On Binance - Cryptocurrency Trading For ...

Bitcoin future ट्रेडिंग कैसे करेBinance exchange Full Tutorial for Beginners - Duration: 27:15. TRADE FOR PROFIT 1,940 views 27:15 Join Binance Here: https://www.binance.com/en/futures/ref/41297141 👉-10% Discount Code For Binance Futures Referral is → 41297141 👉GET My Technical Analysi... Your A to Z on margin trading with Binance. Learn everything from opening your account, how to long and short and how to repay margin loans.Subscribe to keep up... In this video I go over how to make money by day trading bitcoin on margin. One of the greatest things I've ever learned in trading is the understanding of Elliot Wave Theory. It really is the ... Today's video covers how to profit off of Binance Funding in a multitude of ways. Happy profiting. Here is the link to the site: https://www.binance.com/en/f... ⬇ LEE LA DESCRIPCIÓN ⬇ Enlace de referido: https://www.binance.com/es/register?ref=C170AZF1 Tutorial Coinbase y ethereum: https://www.youtube.com/watch?v=Zpf... 📌TIMESTAMPS! 1:33 Margin Level Recap 4:00 Short Sell Trade 9:04 Close/Settle Short Position 15:45 Execute your margin trade the "automatic" way 17:35 Positio... Updated Tutorial here: https://youtu.be/88C3kBKohpM Binance save 10% on fees: https://www.binance.com/en/futures/ref/blockbuilders In this video I am going t... How to trade bitcoin futures on binance for beginners. Binance Bitcoin Futures Trading for Beginners EXPLAINED Join Binance https://www.binance.com/?ref=... 🚨 MEGA BITCOIN BLUEPRINT SALE 🚨 https://www.btcblueprint.com 🔥 Up To $600 Discount - Limited Time 🔥 🔲 My Top 3 Recommended Exchanges 🔵 Phemex http ...

#